Državno prvenstvo u kajaku na divljim vodama u Goraždu okupilo 100 takmičara
(Izvor: Fena/Elma Geca)

Državno prvenstvo u kajaku na divljim vodama u Goraždu okupilo 100 takmičara

U Goraždu je danas počelo državno otvoreno prvenstvo BiH u kajaku na divljim vodama u disciplinama slalom, sprint i spust – klasik.

Domaćin je Kajakaški klub “Buk”, a ovaj atraktivan sportski događaj koji je otvorio gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, okupio je oko 100 takmičara iz BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije.

- Odzivom smo jako zadovoljni jer brojka od oko 100 prijavljenih učesnika je premašila naša očekivanja. Imamo učesnike iz 11 gradova, od Velesa iz S. Makedonije, Čačka, Kraljeva, Bajine Bašte i drugih gradova iz Srbije, preko Vrbasa iz Banja Luke, Une iz Bihaća, Duge iz Zavidovića i drugih gradova BiH. Takmičenje u disicplini slalom danas se odvija uspješno, dok je sutra planirana disciplina spust – klasik – kazao je potpredsjendik KK “Buk” Sanin Herenda.

Stazom na Drini i organizacijom takmičenja zadovoljni su i učesnici iz Sjeverne Makedonije

- Goražde je prekrasan grad i organizatori su sve dobro organizirali tako da sve ide kako je planirano, pa vidjećemo kakvi će biti rezultati. Mi smo prezadovoljni za sada – kazao je Valentin Hadžiarsov iz  Velesa.

Za najuspješnije takmičare i ekipe obezbjeđene su medalje i pehari, a proglašenje će biti upriličeno sutra nakon okončanja takmičenja.

federalna.ba/Fena

Goražde Kajak