"Država nije švedski stol da uzmete samo ono što vam se sviđa"

"Država nije švedski stol da uzmete samo ono što vam se sviđa"

"Država nije švedski stol i morate to da naučite. HDZ, i jedan i drugi, su se naučili u ovoj zemlji ponašati, zato što ima institut Doma naroda koji im omogućava da sve zablokiraju i da kažu ja uzimam ovo, ovo neću, ne sviđa mi se. Ova država nije švedski sto, ovo je država", istakao je u Odgovorite ljudima Haris Šabanović, član Predsjedništva SDA.

Navodi da ono što Čović zove bošnjačka reprezentacija, i on isto tako zove.

"Te sve stranke koje su deklarativno građanske su napravile jedan sanduk za građansku državu i kucaju eksere u nju jer su dopustili da ih Dragan Čović strpa u bošnjačku reprezentaciju."

Vedrana Vujović, članica Predsjedništva DF-a, odgovara da je DF kroz svoje izborne liste, izborni rezultat i ljude koji su izabrani u skupštine kantona i Parlament Federacije i prvi put ima svog poslanika u NSRS-u.

"To zaista pokazuje i djelovanje DF-a u protekla tri velika izborna ciklusa i pokazuje jednu političku raznolikost i ono čemu mi težimo i što je i ideja DF-a, a to je izgradnja građanske, ali prvenstveno građanske, evropske BiH, bh. društva. Proteklih 30 godina nama to nedostaje. Ali evo postoji politička volja, postoje ljudi kojima nije bitna etnička pripadnost nego im je bitan individualizam i politike DF-a i sve ono što nudimo."

Šabanović je dodao da je u svojoj konstataciji mislio na SDP i Našu stranku.

federalna.ba

Odgovorite ljudima
Odgovorite ljudima
0 25.01.2023 21:54
Odgovorite ljudima Vesna Saradžić Mahir Mešalić Mirsad Čamdžić Eldar Čomor
0 18.01.2023 22:21
Odgovorite ljudima Snježana Kopruner Adnan Smailbegović Anto Domazet Mirsad Jašarspahić
0 11.01.2023 21:27
Odgovorite ljudima Edina Čomić Senada Salihović Sandra Bjelan Nedim Krajišnik
0 28.12.2022 22:15
Haris Bašić Salko Zildžić Igor Stojanović Hajrudin Žilić Odgovorite ljudima
0 21.12.2022 22:10