Donacija cazinskog Udruženja UOMO onkološkim pacijentima u Bihaću

Udruženje oboljelih od malignih oboljenja Grada Cazina (UOMO) često radi humanitarne akcije pomoći oboljelim od malignih bolesti, radi na prevenciji tih vrsta bolesti i podizanju svijesti mladih kroz različite vrste edukacija.

Za potrebe onkoloških pacijenata koji se liječe na Odjelu onkologije u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, dostavili su 15 jastučića čija namjena je da olakšaju bolesnicima držanje ruku dok primaju neophodne terapije.

Zekira Bajramović, predsjednica Udruženja oboljelih od malignih oboljenja Grada Cazina, ističe da to udruženje godinama sarađuje sa načelnikom Odjela onkologije u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, te je ovo samo jedna u nizu akcija koje su realizirane tokom proteklih godina.

-Već godinama sarađujemo sa našim onkologom Mustafom Hamamijom koji je bio osnivač našeg udruženja. Dali smo sebi u zadatak da barem malo olakšamo onkološim pacijentima koji dolaze na Odjel onkologije i primaju kemoterapije. Tako smo došli na ideju da izradimo ove jastučiće za pod ruku jer mi koji smo prošli tu proceduru liječenja, dobro znamo koliko znači kada se i onaj trunčić vate stavi pod braunil pa olakša, da ne kažemo ako se doda jastuk i sl. Znali smo podmotavati svašta i stavljati pod ruku da sebi olakšamo. Ovo smo sami ručno radili, finansirali nabavku materijala za izradu ali sa zadovoljstvom sve u cilju da nekome olakšamo svakodnevnu borbu protiv tih opakih bolesti – kazala je predsjednica Bajramović.

Načelnik onkologije dr. Mustafa Hamami istakao je kako je osoblje Odjela počašćeno tom posjetom i donacijom bez obzira na njenu vrijednosti, što nije važno koliko je važna njihova podrška.

-U svoje ime i ime kompletnog osoblja iskreno zahvaljujem Udruženju oboljelih od malignih oboljenja Grada Cazina, i puno nam znači što dolaze i daju podršku pacijentima oboljelim od malignih bolesti. To posebno ima težinu kada se uzme u obzir činjenica da se radi o bivšim onkološkim pacijentima. Svaka vrsta poklona je znak pažnje i ovo je vrijedan gest – kazao je dr. Hamami.

federalna.ba/Fena

Udruženje UOMO Cazin donacija
Cazin saobraćajna nesreća djevojka
0 03.01.2024 09:12
USK Winter park CaZIMSKA priča Zimska priča Cazin Bihać Bosanska Krupa
0 26.12.2023 19:10
skladište Oružane snage BiH Visoko donacija
0 06.12.2023 12:39
Poštuj život - ne oružje Cazin
0 01.12.2023 18:56
Crveni križ Italije Crveni križ/krst Bosne i Hercegovine donacija
0 28.11.2023 17:10