Dokumentarni film o bendu Zona isključenja pred goraždanskom publikom

Dokumentarni film o bendu Zona isključenja pred goraždanskom publikom

Dokumentarni film o bendu Zona isključenja autorice Elme Kazagić, u produkciji FTV-a, sinoć je premijerno prikazan pred goraždanskom publikom.

Film koji svjedoči o nastanku kultnog rock benda i  stasanju generacije mladića u najtežim ratnim vremenima, njihovoj upornosti i prijateljstvu koje traje tri decenije, Goraždani su doživjeli sa posebnim emocijama jer su se u priči  mnogi prepoznali.    

U njoj članovi benda govore kako je bilo u to vrijeme stvarati muziku, pod granatama ići na probe, svjedoče o gubicima najbližih, utjehi koju su pronašli jedni u drugima i zajedništvu iz kojeg je izraslo neraskidivo prijateljstvo koje traje i danas.

O tome su članovi Zone isključenja i njihovi prijatelji svjedočili i nakon premijere u velikoj sali Centra za kulturu dijeleći sa Goraždanima i druge, manje poznate detalje koji su obilježili njihov zajednički život i odrastanje.

- Hvala vam što ste došli u ovolikom broju i što smo uvijek imali vašu podršku. Uime cijele ekipe zahvalnost i autorici Elmi Kazagić i FTV-u jer nakon emitovanja filma feedback je zaista sjajan i ne postoji još loš komentar u ovom društvu koje je vrlo spremno da traži neku manu” – kazao je klavijaturista benda Dženan Hadžović.

Publici su se obratili iI ostali članovi benda, muzički urednik FTV-a Samir Pašalić te autorica Elma Kazagić, koja je kazala da ju je u cijeloj priči posebno  dojmilo zajedništvo i osjećaj dobra posebno u najtežim vremenima.

- Poseban je osjećaj večeras biti u Goraždu i želim da se zahvalim svima koji su podržali ovaj projekt i mladićima iz benda koji su imali puno povjerenja da baš ja to iznesem na ekran. Nisu ni svjesni koliko vrijede. Oni su pravi brend ovog grada i predstavljaju Goražde na pravi način, a drago mi je da su i građani drugih sredina kao i Goražde  jednako odreagirali na ovaj film, od Bihaća preko Brčkog, Tuzle i ostalih gradova” – poručila je Kazagić.

Na filmu su uz autoricu Kazagić radili snimatelj Almir Čaušević, tonac Boris Kragulj, montažer Jasmin Nalo i  producent Edin Lonić. 

federalna.ba/Fena

Zona isključenja
Zona isključenja Dokumentarni četvrtak
0 30.11.2023 22:23