Delić: Unaprjeđenje usluga prema korisnicima cilj digitalne transformacije
(Izvor: Fena/FMRSP)

Delić: Unaprjeđenje usluga prema korisnicima cilj digitalne transformacije

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, prvi je ministar u Federalnoj vladi koji je podnio zahtjev za digitalni potpis,  a od jučer je i vlasnik digitalnog potpisa. 

- Digitalni potpis eliminira potrebu za fizičkim potpisivanjem papirnih dokumenata, te smanjuje rizik od grešaka i zloupotreba, a na koncu vodi nas korak bliže smanjenju birokratskih procedura i papirnih dokumenata čime nastojimo ići putem razvijanja digitalnih servisa za pružanje usluga u našem ministarstvu - kazao je ministar Delić. 

Osim toga, Ministarstvo je u saradnji s UNDP razdvojim programom u BiH već pokrenulo sveobuhvatnu digitalizaciju procesa, što će dodatno unaprijediti efikasnost i transparentnost rada. 

Ministar Delić naglašava da je digitalizacija ključna za daljnji razvoj Ministarstva, te da će kontinuirano nastaviti ulagati u tehnološka rješenja koja će poboljšati usluge i olakšati rad svim građanima i korisnicima usluga Ministarstva, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

federalna.ba/Fena

Adnan Delić Federalna vlada
Adnan Delić ZDK Zenica Centar za djecu i odrasle osobe sa poteškoćama
0 22.05.2024 11:23
Adnan Delić penzioneri zahtjevi Vlada FBiH
0 22.05.2024 08:12