Danas sastanak Čovića i lidera Osmorke, tema formiranje Vlade FBiH
(Izvor: Arhiv)

Danas sastanak Čovića i lidera Osmorke, tema formiranje Vlade FBiH

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH najavila je da će danas u Mostaru sa SDP-om BiH i njihovim partnerima održati sastanak na kojem će biti razgovarano o formiranju vlasti u Federaciji BiH.

Delegacije sastanka koji je najavljen za 11 sati u zgradi HDZ-a u Mostaru će predvoditi lider HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.
Očekuje se da će sastanku prisustvovati i ostali predstavnici Osmorke, a to su Elmedin Konaković (NiP), Edin Forto (Naša stranka), Semir Efendić (SBiH), Nermin Ogrešević (NES), a vjerojatno i predstavnici BHI KF i PDA.

Lider NiP-a Elmedin Konaković je prošle sedmice tokom boravka u Mostaru kazao da od ovog sastanka očekuje potpisivanje raspodjele odgovornosti i resora u Vladi Federacije BiH, te je najavio da će prije formiranja entitetske vlade biti predstavljen njen program rada. Treba istaći da početkom aprila ističe zakonski rok za formiranje nove vlade FBiH, a što će lideri koalicije tokom današnjeg sastanka u Mostaru dogovoriti javnosti će iznijeti na konferenciji za novinare, koja će se održati po okončanju sastanka oko 13 sati. 

federalna.ba

Osmorka Dragan Čović
Evropski parlament Europski parlament Dragan Čović Borjana Krišto Darijana Filipović
0 09.06.2024 18:38
Dragan Čović koalicija
0 04.06.2024 17:21