Dalić: Maroko nas je dobro zatvarao
(Izvor: EPA-EFE/Abir Sultan)

Dalić: Maroko nas je dobro zatvarao

Selektor Hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić izjavio je danas poslije remija sa Marokom 0:0 da je Maroko dobro zatvarao njegovu ekipu i dodao da Hrvatska imala problema sa dodavanjima.

"Rekli smo u najavi da očekujemo tešku utakmicu sa suparnikom koji je kompaktan, koji je stajao iza lopte i u bloku čekao našu grešku. Možda nam je nedostajalo malo odlučnosti i hrabrosti. Znali smo da je Maroko kvalitetan, ali niko nikome nije zagorčao život, tu smo i idemo dalje", rekao je Dalić.

Hrvatska je tokom susreta imala kontrolu i veći posjed lopte, ali to nije znala da iskoristi. "Maroko nas je dobro zatvarao i imali smo problem sa dodavanjima. Suparnik je bio brz i agresivan, odgovoran i dobro pripremljen. Naišli smo na zid, igrali smo kao i inače, samo nismo bili dovoljno konkretni," rekao je on.

"Nismo dovoljno ulazili u prazan prostor, strahovali smo od greške i kontranapada, ali to mogu i shvatiti s obzirom na tešku utakmicu u teškim vremenskim okolnostima".

Dalić je istako kako je Hrvatska trebalo da napravi bolji rezultat na današnjem meču. "To je prva utakmica i možemo biti polovično zadovoljni. Vidjeli smo da je Maroko dobar, dali su sve od sebe, imali su sjajnu podršku i čestitam im na tome. Odigrali su hrabro, a u grupi je još sve otvoreno i biće to borba do zadnje utakmice", dodao je Dalić.

Dalić je još jednom istako kako je ovo nova reprezentacija u odnosu na onu iz Rusije. "Prošle su četiri i po godine od Rusije, Hrvatska ima gotovo potpuno novu reprezentaciju i ne možemo upoređivati te dvije generacije. Znamo da smo dobri i da možemo i spremni smo za dalju borbu. Neće nas ništa razočarati niti pokolebati, makar će turnir biti neizvjestan i težak", zaključio je selektor Hrvatske.

federalna.ba/Beta

Zlatko Dalić Hrvatska Svjetsko prvenstvo Katar
Andrej Plenković Hrvatska Bosna i Hercegovina
0 22.09.2023 22:13
Hrvatska euro kovanica
0 15.09.2023 13:03
Ghanem bin Shaheen bin Ghanem Al Ghanim Sevlid Hurtić Katar
0 13.09.2023 18:05