Cvijanović sa Pirc Musar: Posvetiti se daljem napretku BiH u procesu evropskih integracija

Cvijanović sa Pirc Musar: Posvetiti se daljem napretku BiH u procesu evropskih integracija

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastala se danas u Njujorku sa predsjednicom Republike Slovenije Natašom Pirc Musar.

Na sastanku je konstatovano da su bilateralni odnosi dvije strane na veoma visokom nivou, te istaknuta važnost produbljivanja međusobnog razumijevanja, kao i jačanja saradnje u oblasti obrazovanja, kulture i zdravstva.

Posebno je naglašeno da je Slovenija među najvećim spoljnotrgovinskim partnerima BiH i najznačajnijim stranim investitorima na području BiH, te da postoji obostrana opredijeljenost ka daljem razvoju privrednih veza.

Tokom sastanka, predsjedavajuća Predsjedništva BiH zahvalila je sagovornici na podršci koju Slovenija u kontinuitetu pruža evropskom putu BiH, a koja je bila naročito značajna u procesu odlučivanja o dodjeljivanju kandidatskog statusa za članstvo u EU.

Cvijanović je izrazila posvećenost daljem napretku u procesu evropskih integracija, uz dijalog domaćih aktera, učešće svih nivoa vlasti, te puno uvažavanje njihove ustavne pozicije definisane Dejtonskim mirovnim sporazumom.

federalna.ba/AA

Željka Cvijanović Nataša Pirc-Musar