Cvijanović na Regionalnom molitvenom doručku jugoistočne Evrope u Solunu

Cvijanović na Regionalnom molitvenom doručku jugoistočne Evrope u Solunu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović boravi u posjeti Grčkoj, u okviru koje je danas u Solunu prisustvovala Regionalnom molitvenom doručku jugoistočne Evrope.

Tokom obraćanja na tom skupu Cvijanović je ukazala na turbulentne globalne okolnosti i aktuelne izazove sa kojima se suočava savremeni svijet, kao i na važnost korištenja diplomatskih metoda u cilju njihovog prevazilaženja.

Naglasila je da se put ka pronalaženju zajedničkog jezika i prevazilaženju svih izazova, kako životnih tako i općih, sastoji od tolerancije, uzajamnog razumijevanja i spremnosti da probleme sagledamo iz više perspektiva.

Cvijanović je podsjetila da to okupljanje potvrđuje želju prisutnih da čine dobro u svijetu i sopstvenim zajednicama, kao i ujedinjenost u vjeri i milosrđu koja nadilazi sve razlike.

Tom tradicionalnom regionalnom okupljanju prisustvovali su aktuelni i bivši predstavnici vlasti političkog i društvenog života Grčke, zemalja regije i Sjedinjenih Američkih Država, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

federalna.ba/Fena

Željka Cvijanović
poplave poplava Doboj Milorad Dodik Željka Cvijanović
0 06.06.2024 19:46
genocid u Srebrenici Generalna skupština UN-a rezolucija o Srebrenici Željka Cvijanović Milorad Dodik
0 10.05.2024 20:51
Željka Cvijanović Udruženja žrtava
0 02.05.2024 10:22