Ćulum u susretu s Flaschom: Zahvalnost za podršku SAD-a

Ćulum u susretu s Flaschom: Zahvalnost za podršku SAD-a

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darko Ćulum primio je u posjetu direktora Zajedničkog Štaba Nacionalne Garde Merilend Sjedinjene Američke Države brigadnog generala Adama Flascha sa saradnicima i predstavnike Kancelarije za saradnju u oblasti odbrane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Direktor SIPA-e informirao ih je o organizaciji, nadležnostima, prioritetima rada, te pozicioniranju SIPA-e u međunarodnoj saradnji kao i o svim bitnim činjenicama u vezi s dosadašnjim radom SIPA-e.

Tokom sastanka razgovarano je o dosadašnjoj saradnji koja je ocijenjena kao veoma dobra, s posebnim akcentom na podršku Sjedinjenih Američkih Država u vrijednim donacijama Jedinici za specijalnu podršku i obukama koje su dosad provedene za službenike SIPA-e.

- Na kraju posjete direktor SIPA-e zahvalio je za vrijednu donaciju i dosadašnju podršku Sjedinjenih Američkih Država jačanju ljudskih i materijalno-tehničkih kapaciteta SIPA-e, kao i saradnju u oblasti provođenja zakona. Učesnici sastanka izrazili su spremnost i opredjeljenje za nastavak saradnje - saopćeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA.

federalna.ba/Fena

Darko Ćulum SIPA