Čubrilović-Forto: Intenzivirati saradnju na rješavanju problema u oblasti saobraćaja

Čubrilović-Forto: Intenzivirati saradnju na rješavanju problema u oblasti saobraćaja

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u Banjoj Luci s ministrom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Edinom Fortom i zamjenikom ministra Ognjenom Janjićem.

Ministri su se međusobno informisali o brojnim otvorenim temama i pitanjima iz oblasti infrastrukturne povezanosti i drumskog saobraćaja na kojima je neophodno intenzivirati aktivnosti i uspostaviti blisku saradnju i koordinaciju dva ministarstva.

Kako je saopćeno iz Ministarstva saobraćaja i veza RS, sagovornici su konstatovali da na nivou RS-a i Bosne i Hercegovine postoje određene neusklađenosti u oblasti drumskog saobraćaja po pitanju zakonske i podzakonske regulative i njihovog provođenja, ali da je potrebno pronaći odgovarajuća rješenja za probleme u skladu s nadležnostima RS-a i BiH.

Na sastanku je dogovoreno da će biti formirani timovi u čijem će radu učestvovati predstavnici oba ministarstva.

Ministar Nedeljko Čubrilović i ministar Edin Forto izrazili su spremnost za rješavanje otvorenih pitanja, navodeći da su neki od ključnih ciljeva unapređenje infrastrukture, rješavanje problema u oblasti saobraćaja i donošenje zakona kojima bi se olakšao rad prevoznika.

Ministri su izrazili uvjerenje da će biti otklonjene sve dosadašnje prepreke za rješavanje određenih pitanja i efikasnije donošenje odluka, uz poštovanje nadležnosti ministarstava, te da će u narednom periodu biti intenzivirana saradnja Ministarstva saobraćaja i veza RS-a i Ministarstva transporta i komunikacija Bosne i Hercegovine, saopćeno je.

federalna.ba/Fena

Edin Forto Nedeljko Čubrilović
Edin Forto Vijeće ministara BiH
0 07.05.2024 18:26
sporazum Edin Forto Italija vozačka dozvola
0 07.05.2024 11:37
jutarnji program Dobro jutro, Bosno i Hercegovino Edin Forto
0 21.04.2024 18:03
Edin Forto Gabriel Escobar
0 18.04.2024 09:11
Almir Džuvo Edin Forto
0 11.04.2024 10:55