Crnadak u Plenumu: Ovo je definitivno kraj jedne vladavine

"Ovo je definitivno kraj jedne vladavine jedne strukture koja će se još dugo u periodu ispred nas mjeriti i procjenjivati kakva je bila", istakao je Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i bivši ministar vanjskih poslova, u Plenumu.

"Nakon 16 godina SNSD silazi sa vlasti. Nakon pobjeda u Banja Luci, Bijeljini, Brodu, Modriči, velikom broju gradova, nakon pobjede koja će uslijediti u decembru u Prijedoru nakon one blamaže, one odvratne stvari koju nam je SNSD priredio sa svojim gradonačelnikom. Mi ćemo imati zajedničkog kandidata koji će pobijediti SNSD-ovog kandidata u Prijedoru i opozicija će imati zajedničke kandidate za predsjednika Republike Srpdkr i člana Predsjedništva iz Republike Srpske koji će pobijediti kandidate vladajuće koalicije."

Crnadak dodaje da je sasvim sigurno da dolazi promjena u oktobru iduće godine.

"S tim da ja mislim da trebamo vidjeti šta će se dešavati. Ogromno je nezadovoljstvo među narodom. Ogromno. ako se korupcionaške afere SNSD-a nastave nizati kao proteklih sedmica ja ne isključujem mogućnost da taj bunt bude takav da se oni budu morali skloniti i prije izbora. Vrlo je moguće da će se to desiti."

federalna.ba

Igor Crnadak Plenum
Nikola Lovrinović Adil Osmanović Plenum
0 17.01.2022 22:17
Adil Osmanović Nikola Lovrinović Plenum
0 17.01.2022 21:43
Plenum Nedim Ademović Milan Blagojević
0 10.01.2022 22:02
Plenum Svetlana Cenić Esad Bajtal Slavo Kukić
0 27.12.2021 22:09