Čović: Prevažno utopliti odnose Hrvata i Bošnjaka
(Izvor: bljesak.info)

Čović: Prevažno utopliti odnose Hrvata i Bošnjaka

Na stol se opet, čini se, vratio Izborni zakon BiH. I opet optimizma ne manjka. No, da bi do izmjena došlo, svatko mora nešto dati da bi i dobio. Poručio je to predsjednik SDA Bakir Izetbegović po povratku iz Dubrovnika i nakon razgovora s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem. 

Imperativ mu je, kaže, popraviti odnose Bošnjaka i Hrvata, ali i BiH i Hrvatske. Rekao je to i Plenkoviću, kao što mu je, kaže, predočio i pozicije na kojima se Hrvati u BiH nalaze.

Izetbegović: Sankcije prema Dodiku vremenom će jačati

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović u utorak je u Mostaru izjavio da su američke sankcije članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku tek početak te da će one vremenom jačati. - Sankcije su krenule i ovo je tek početak, no to nije ni blizu dovoljno. Siledžijsko ponašanje koj...

I prvi čovjek HDZ-a BiH Dragan Čović kaže kako je prevažno otopliti odnose Hrvata i Bošnjaka. To je, kaže Čović, strateško pitanje. A prema onome o čemu ga je informirao Plenković, kaže da mu se čini da se pravi jedan ambijent s mnogo više povjerenja u kojemu se može napraviti iskorak, te riješiti pitanje legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda, ali i mnoga druga pitanja u BiH. 

Dodao je da je Izborni zakon samo jedno od tih pitanja. I zbog toga su razgovori dobri, poput razgovora Izetbegovića i Plenkovića. Oni, zaključio je Čović, mogu doprinijeti jednoj pozitivnoj atmosferi i pred novu rundu razgovora s Palmerom i Ajhorst, a čiji se dolazak očekuje već sljedeći tjedan.

federalna.ba

Dragan Čović
Federalni radio Charles Michel Bakir Izetbegović Dragan Čović
0 21.05.2022 17:37
Dragan Čović Charles Michel
0 21.05.2022 13:40
Bakir Izetbegović Dragan Čović Charles Michel
0 21.05.2022 09:54
Dragan Čović izbori Charles Michel
0 20.05.2022 17:19
Dragan Čović Izborni zakon Tuzla
0 18.05.2022 16:48
Dragan Čović
0 17.05.2022 15:13