Čović: Političko Sarajevo zlouporabilo je osjećaje ljudi
(Izvor: Fena/Ivan Rozić)

Čović: Političko Sarajevo zlouporabilo je osjećaje ljudi

Nedopustivi su spinovi kakve sam doživio u zadnja dva dana od politike iz Sarajeva koja je grubo zlouporabila osjećaje ljudi koji su žrtve rata, kazao je u petak u Mostaru predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović.

Komentirajući nedavna događanja u Parlamentu BiH, Čović je ustvrdio kako je u javnosti stvorena lažna priča o onome što se događalo na sjednici Doma naroda.

- Napravili smo grešku jer smo prihvatili da ne izlazimo u medije dok traje proces razgovora, nego da u medije samo izlaze predstavnici Europske unije i američke administracije, i tada je stvorena lažna priča kako su Hrvati, odnosno nas troje iz Doma naroda, radili na poništenju zakona o negiranju genocida u Srebrenici – kazao je Čović.

Dodao je kako se u Parlamentu nije glasovalo o poništavanju zakona o zabrani negiranja genocida, jer takav zakon niti ne postoji, već samo odredbe Kaznenog zakona.

- Mi smo se izjašnjavali o zaključcima HDZ-a i SNSD-a. Tražili smo rješenje koje bi dovelo do zakona koji će na sličan način odgovoriti na pitanje zločina genocida, zločina protiv čovječnosti i ratnog zločina, jer je evidentno da se nametnuti povući neće – dodao je Čović.

Naglasio je kako Hrvati imaju isključivo svoje interese koje će štititi.

- Ne zanima nas strategija niti separatista niti unitarista. Želimo očuvati domovinu Bosnu i Hercegovinu – poručio je Čović.

federalna.ba/Fena

Dragan Čović Inzkov zakon
Bakir Izetbegović Milorad Dodik Dragan Čović BiH Srbija Hrvatska Izborni zakon EU Brisel SDA HDZ SNSD
0 18.01.2022 20:48
Dragan Čović Andrej Plenković Izborni zakon
0 15.01.2022 17:20
Dragan Čović HNS HDZ
0 07.01.2022 13:36
Andrej Plenković Dragan Čović
0 03.01.2022 20:15