Čović: Počelo se raščišćavati ono što godinama stoji u Domu naroda

Čović: Počelo se raščišćavati ono što godinama stoji u Domu naroda

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je danas nakon sjednice ovog doma kako mu je drago što je počelo da se raščišćava sve ono što godinama stoji u Domu naroda kada su u pitanju zakoni.

- Vjerujem da ćemo već na idućoj redovnoj sjednici dobiti komentare ovog saziva Vijeća ministara oko svih zakona, i akciza i PDV-a koji su danas skinuti sa dnevnog reda, a jednako tako i o Zakonu o plaćama, jer imate dvije izmjene i dopune Zakona o plaćama, a jednako tako i kada je u pitanju promet, itd - rekao je.

Kako je kazao, želja je da sve ono što godinama stoji u Parlamentu prođe Vijeće ministara i da se onda sagleda cjelina sa svim dobrim i lošim stranama prijedloga zakona koje je moguće da budu potpuno objedinjeni, iako su to sve rješenja koja idu na prvo čitanje, dok u drugom čitanju već ima popravaka, odnosno amandmana.

Nada se da će napraviti analizu svih zakona koji bi trebali u narednih mjesec do dva dana doći na dnevni red, tako da potpuno iza sebe ostave predhodni mandat i sve ono što su ostavili da čeka.

- S obzirom da je danas bio izvještaj o radu VSTV-a, moja zamolba je bila da pomognemo rad VSTV-a i pravosudnih institucija, MUP-ovima, obavještajnoj zajednici, jer bojim se da ako to ne učinimo i dalje ćemo govoriti kako BiH nije pravna država, što danas svakako nije. Prije 24 godine u atentatu je ubijen zamjenik ministra unutrašnjih poslova FBiH Jozo Leotar. Da li je moguće da uz sve resurse koje imamo i svjedoke mi nismo uspjeli rješiti to ubistvo – rekao je Čović.

federalna.ba/Fena

Dragan Čović Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine
Dragan Čović Nermin Nikšić Milorad Dodik sastanak
0 01.06.2023 15:50
Dom naroda Dom naroda PSBiH Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dom naroda BiH PSBiH Parlamentarna skupština BiH Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine
0 31.05.2023 20:15
Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine pitanja Šefik Džaferović
0 31.05.2023 11:57
Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine
0 31.05.2023 07:53
Dragan Čović kantoni Vlade
0 19.05.2023 14:50