Čović: Počelo se raščišćavati ono što godinama stoji u Domu naroda

Čović: Počelo se raščišćavati ono što godinama stoji u Domu naroda

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je danas nakon sjednice ovog doma kako mu je drago što je počelo da se raščišćava sve ono što godinama stoji u Domu naroda kada su u pitanju zakoni.

- Vjerujem da ćemo već na idućoj redovnoj sjednici dobiti komentare ovog saziva Vijeća ministara oko svih zakona, i akciza i PDV-a koji su danas skinuti sa dnevnog reda, a jednako tako i o Zakonu o plaćama, jer imate dvije izmjene i dopune Zakona o plaćama, a jednako tako i kada je u pitanju promet, itd - rekao je.

Kako je kazao, želja je da sve ono što godinama stoji u Parlamentu prođe Vijeće ministara i da se onda sagleda cjelina sa svim dobrim i lošim stranama prijedloga zakona koje je moguće da budu potpuno objedinjeni, iako su to sve rješenja koja idu na prvo čitanje, dok u drugom čitanju već ima popravaka, odnosno amandmana.

Nada se da će napraviti analizu svih zakona koji bi trebali u narednih mjesec do dva dana doći na dnevni red, tako da potpuno iza sebe ostave predhodni mandat i sve ono što su ostavili da čeka.

- S obzirom da je danas bio izvještaj o radu VSTV-a, moja zamolba je bila da pomognemo rad VSTV-a i pravosudnih institucija, MUP-ovima, obavještajnoj zajednici, jer bojim se da ako to ne učinimo i dalje ćemo govoriti kako BiH nije pravna država, što danas svakako nije. Prije 24 godine u atentatu je ubijen zamjenik ministra unutrašnjih poslova FBiH Jozo Leotar. Da li je moguće da uz sve resurse koje imamo i svjedoke mi nismo uspjeli rješiti to ubistvo – rekao je Čović.

federalna.ba/Fena

Dragan Čović Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine
Michael Murphy Dragan Čović
0 16.05.2024 21:44
Dragan Čović sastanak koalicija
0 13.05.2024 22:32
Michael Murphy Južna interkonekcija plinovoda južna interkonekcija Dragan Čović
0 25.04.2024 21:40
HDZ BIH SDP BiH Dragan Čović Nermin Nikšić
0 18.04.2024 18:45