Čović-Lajčak: Politički lideri moraju ostati posvećeni pronalasku rješenja

Čović-Lajčak: Politički lideri moraju ostati posvećeni pronalasku rješenja

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i posebni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine, te druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslav Lajčak istakli su da politički lideri u BiH moraju ostati posvećeni pronalasku rješenja koja će doprinijeti napretku.

Zvaničnici su tokom radnog sastanka razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH s naglaskom na reformski zamah, funkcionisanje vlasti i iskorake na evropskom putu, saopšteno je iz Čovićevog kabineta.

Tokom sastanka je istaknuto da politički lideri, posebno u BiH, moraju ostati posvećeni iznalaženju domaćih političkih rješenja koja će doprinijeti dugo iščekivanom napretku i izgradnji novih prilika na dobrobit svih građana.

Čović je izrazio zadovoljstvo ostvarenim iskoracima na evropskom putu, ističući kako pred vlašću u skorije vrijeme predstoji donošenje nekoliko ključnih zakona, između kojih i Izborni zakon BiH, kojim će se u potpunosti zaštititi ustavna arhitektura BiH i prava tri konstitutivna naroda i ostalih.

Sagovornici su naglasili da su saradnja i dijalog, kako u državi tako i u regiji, ključni preduslovi za ostvarenje dugoročne stabilnosti i napretka.

federalna.ba/Srna

Dragan Čović Miroslav Lajčak
Michael Murphy Dragan Čović
0 16.05.2024 21:44
Miroslav Lajčak Peter Stano Srbija Kosovo
0 15.05.2024 20:14
Dragan Čović sastanak koalicija
0 13.05.2024 22:32
Michael Murphy Južna interkonekcija plinovoda južna interkonekcija Dragan Čović
0 25.04.2024 21:40
HDZ BIH SDP BiH Dragan Čović Nermin Nikšić
0 18.04.2024 18:45