Članovi Udruženja boraca 'Bosnae – Zelene beretke' ministru Helezu uručili zahvalnicu
(Izvor: Fena/MOD BiH)

Članovi Udruženja boraca 'Bosnae – Zelene beretke' ministru Helezu uručili zahvalnicu

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar odbrane BiH Zukan Helez  posjetio je Općinu Stari Grad povodom obilježavanja Dana Zelenih beretki. Tom prilikom, predstavnici Uudruženja boraca „Bosnae – Zelene beretke“ ministru Helezu uručili su zahvalnicu za saradnju, pomoć i podršku koju pruža tom udruženju.

Helez je zahvalio najhrabrijim sinovima Bosne i Hercegovine, pripadnicima Zelenih beretki koji su stali na prvu liniju i goloruki branili svoj grad i svoju državu BiH te na taj način dali nemjerljiv doprinos u odbrani od agresije.

- Sloboda u kojoj mi danas uživamo nije besplatna, cijenu smo platili krvlju i životima šehida i poginulih boraca - naglasio je Helez.

Također, ministar se osvrnuo na nedavno usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u UN, te podsjetio da prva rečenica Ustava BiH kaže da je Bosna i Hercegovina sa aspekta međunarodnog prava država nasljednica međunarodnopravnog subjektiviteta Republike Bosne i Hercegovine, države sa hiljadugodišnjom tradicijom i historijom.

- Nikada neće biti nikakve secesije, nikakvog razdruživanja. Oni koji misle da hoće, svoje zablude platit će dugoročnim siromaštvom i izolacijom. Mnogo jači igrači su polomili zube napadajući BiH. Oni koji danas rade protiv BiH trebaju nešto da nauče iz prošlosti. Pozivam ih da našu domovinu nastavimo razvijati kao demokratsku državu, članicu Evropske unije i NATO saveza – poručio je Helez.

-Bosna i Hercegovina je domovina svih nas, dovoljno velika za sve nas. Učinimo je državom u kojoj će svaki čovjek na svakome njenom pedlju imati jednaka prava te ugodno živjeti od svoga rada – naglasio je Helez, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

federalna.ba/Fena

Ministarstvo odbrane BiH Općina Stari Grad
otvoreno nebo OSBiH posmatrački let Ministarstvo odbrane BiH
0 12.05.2024 18:42
NATO BiH EU UN Ministarstvo odbrane BiH
0 21.02.2024 13:28
Ministarstvo odbrane BiH Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine Ministarstvo obrane BiH
0 13.02.2024 17:43
Ministarstvo odbrane BiH Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine NATO Slovenija
0 24.01.2024 18:26