Cjelokupan Gradski odbor SBB-a Mostara dao ostavku 

Cjelokupan Gradski odbor SBB-a Mostara dao ostavku 

Članovi Gradskog odbora Saveza za bolju budućnost BiH dali su ostavke na pozicije u toj stranci, te podržali predsjednika kantonalnog odbora SBB-a Hercegovačko neretvanskog kantona Anela Kljaku, nakon što ga je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić nazvao kradljivcem i najavio njegovo izbacivanje iz ove stranke. 

"Nakon izdatog saopćenja gospodina Fahrudina Radončića koji se odnosi na teške optužbe i kvalifikacije koje su neargumentovane i subjektivne prirode na našeg predsjednika Kantonalnog odbora Anela Kljaku, cijenimo moralnim i altruističkim da damo punu podršku gospodinu Anelu Kljaki, koji se u dosadašnjem periodu iskazao kao iskren, sposoban i nadaren mlad političar sa jasnom vizijom", stoji u saopćenju.

Kako kažu, neprihvatljivo je i nemoralno da se Kljako, bez pravosnažnih presuda kvalifikuje kao kradljivac, samo iz razloga što je artikulirao proklamovane i zacrtane ciljeve Koalicije za Mostar.

"Svi članovi Gradskog odbora Mostar jasno i čvrsto podržavaju stav gospodina Anela Kljake da je izbor dr. Zlatka Guzina za gradonačelnika bila historijska prilika. Gospodin Fahrudin Radončić je u emisiji teškim kvalifikacijama kompromitirao gospodina Anela Kljaku, a samim tim i cijelu organizaciju SBB-a u Hercegovini. Shodno navedenom, jednoglasno dajemo podršku gospodinu Anelu Kljaki i dajemo ostavke na pozicije članova GO SBB Mostar i tražimo da se naša imena izbrišu iz evidencije članstva SBB-a", navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić najavio je da će iz stranke izbaciti Anela Kljaku zbog prevara na posljednjim izborima u tom gradu, odnosno krađe glasova.

Kljako je u kratkoj telefonskoj izjavi za FTV potvrdio ovu vijest te kazao „da se tokom dana može očekivati još informacija o ovoj temi“.

federalna.ba/Sanel Kajan

Mostar SBB ostavke
Međunarodna konferencija o medicinskom i biološkom inženjeringu Mostar
0 22.04.2021 14:32
psihologija Mostar radio Federalni radio Radio Federacije BiH Otvoreni program
0 20.04.2021 11:48
djeca Romi prosjačenje Mostar
0 19.04.2021 15:15