Čišćenjem Spomen parka Vraca najavljena proljetna akcija čišćenja u Kantonu Sarajevo

Čišćenjem Spomen parka Vraca najavljena proljetna akcija čišćenja u Kantonu Sarajevo

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Bojan Bošnjak posjetili su danas radnike kantonalnih javnih komunalnih preduzeća Park i Rad na Vracama te istakli da će Spomen park od sada biti sistemski i redovno održavan, s obzirom na to da je ovaj kompleks uvršten u redovni program održavanja javnih površina, za šta će biti zadužen KJKP Park Sarajevo.

- Kada vidimo u kakvom je stanju Spomen park danas, ne možemo govoriti o Evropskoj uniji, antifašizmu i našoj državnosti, ukoliko ne vodimo računa o ovako značajnim spomenicima – kazao je Uk.

Ministar Bošnjak rekao je da resorno ministarstvo od ove godine uvodi potpuno novi pristup i novu energiju kada je u pitanju održavanje javne čistoće.

- Ovim događajem najavljujemo redovnu aktivnost koja slijedi od 22. aprila ove godine a to je redovna proljetna akcija čišćenje našeg glavnog grada. Zakonska obaveza kroz izdvajanje sredstava za zajedničku komunalnu potrošnju rekordna je ove godine i s pravom naši građani očekuju vidljive rezultate - rekao je Bošnjak, saopćeno je iz Službe za protokol i pres KS.

federalna.ba/Fena

Nihad Uk
Nihad Uk Kanton Sarajevo Vlada Kantona Sarajevo
0 21.06.2024 16:31
Nihad Uk Fatmir Hajdarević
0 11.06.2024 16:54
Nihad Uk Zlatko Mijatović Bojan Bošnjak
0 16.04.2024 18:28
Nihad Uk Naida Hota-Muminović OŠ 'Skender Kulenović'
0 05.04.2024 18:31