"Čim se potpiše Kolektivni ugovor štrajk zdravstvenih radnika se obustavlja"
(Izvor: Fena)

"Čim se potpiše Kolektivni ugovor štrajk zdravstvenih radnika se obustavlja"

Štrajk zdravstvenih djelatnika će se obustaviti čim se potpiše Kolektivni ugovor, izjavio je u petak u Mostaru voditelj pregovaračkog tima Sindikata zdravstva Hercegovačko-neretvanskog kantona Dalibor Vuković nakon što je Vlada HNK dala suglasnost na Prijedlog Kolektivnoga ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika s područja zdravstva u HNK.

Pojasnio je kako sada čekaju službeni dokument, da se održi Skupština reprezentativnog Sindikata, da se to usvoji i potpiše Kolektivni ugovor.

- Najvažniji su naši pacijenti, ovo je njima najveće olakšanje. Čim se potpiše Kolektivni ugovor štrajk se obustavlja. Naši pacijenti će imati punu zdravstvenu zaštitu. A važno je i da zdravstveni radnici zadovoljni odlaze na svoja radna mjesta - kazao je Vuković.

Po njegovim riječima, Vlada HNK je pokazala prijateljski odnos prema zdravstvenim radnicima i ono što je dogovoreno je i ispoštovano.

- Znači, jedno povjerenje se stvara. I mislim da je ovo recept za budućnost, kako se odnositi prema zdravstvenim radnicima, da bi mogli imati partnerski odnos i dogovarati u budućnosti sve ono što je najbolje za zdravstvene radnike – poručio je Vuković te zahvalio premijerki Mariji Buhač, ministru zdravstva Milenku Bevandi i ravnateljici Zavoda zdravstvenog osiguranja Ani Vidačak.

federalna.ba/Fena

štrajk zdravstveni radnici HNK
Osnovni sud u Srebrenici štrajk Srebrenica
0 28.02.2024 18:42
Republika Srpska Radnici pravosuđe štrajk
0 28.02.2024 12:27
Orašje Posavski kanton štrajk zdravstveni radnici zdravstveni djelatnici
0 21.02.2024 17:21
Eiffelov toranj štrajk plate
0 21.02.2024 14:00