Centar za kulturu Goražde dio projekta 'Vaše kino u vašem gradu'
(Izvor: Fena/Elma Geca)

Centar za kulturu Goražde dio projekta 'Vaše kino u vašem gradu'

Javna ustanova Centar za kulturu Goražde dio je projekta “Vaše kino u vašem gradu” uz podršku Udruženja Mreža nezavisnih kino prikazivača.  

Riječ je o projektu Fondacije za kinematografiju Sarajevo, koji je realizovan uz podršku Vlade Federacije i Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH u saradnji s lokalnim zajednicama u Federaciji BiH, u okviru kojeg će startati redovne projekcije domaćih i regionalnih filmskih ostvarenja u 13 gradova FBiH.

Direktor JU Centar za kulturu Goražde Jasmin Bešlija naglašava da je projekt izuzetno značajan za ovu ustanovu odnosno Grad Goražde.

- Mislim da je ovo jedan od najznačajnijih projekata Centra za kulturu u posljednje vrijeme s obzirom da smo okruženi gradovima u regiji koji posjeduju moderne bioskope. Mi nažalost nismo bili u situaciji da našim građanima priuštimo projekcije filmova na savremen način. Sada smo došli u tu fazu, obnovili smo kompletnu infrastrukturu bioskopa, imamo novi projektor i novi zvuk unutar kino sale i smatramo da ćemo građanima konačno priuštiti taj ugođaj da kvalitetnije provode svoje slobodno vrijeme - kazao je Bešlija.

Dodao je da će i u Goraždu biti prikazana najnovija filmska ostvarenja.

U prilici smo da prikažemo i najnovije filme naslove i mislim da je ovo izuzetno lijepa priča. U ovoj prvoj sedmici očekuje nas i prva projekcija 28. septembra, a to je film 'Smrt djevojčice sa žigicama' i očekujemo veliku posjećenost jer je riječ o filmu koji je prikazan na SFF-u za koji su utisci jako pozitivni. U prvoj sedmici smo se odlučili za jednu projekciju, u drugoj idu dvije a za ostalo ćemo se dogovarati, zavisno od interesovanja građana, a projekcije su planirane za sve generacije - kazao je Bešlija.

federalna.ba/Fena

projekt "Vaše kino u vašem gradu"