Čelnici zakonodavne i izvršne vlasti u FBiH o financiranju Fonda solidarnosti

Čelnici zakonodavne i izvršne vlasti u FBiH o financiranju Fonda solidarnosti

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, kao i predstavnici Ureda predsjedateljice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, održali su danas u Mostaru sastanak o temi financiranja Fonda solidarnosti pri Zavodu osiguranja i reosiguranja Federacije BiH do kraja proračunske 2023. godine kojem je nazočila i ravnateljica tog zavoda Vlatka Martinović. 

Svjesni dugogodišnje problematike u radu Fonda koja je stvorila listu čekanja na kojoj se trenutačno nalazi skoro 1600 pacijenata, korisnika Fonda, na sastanku je dogovoreno da se traži način za osiguranje interventnih sredstva neophodnih za nabavku lijekova onkološkim, reumatskim te drugim pacijentima čije zdravlje i životi ovise o nabavci skupih lijekova, priopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

Također, dogovoreno je i da će se trajno rješenje financiranja Fonda solidarnosti pokušati pronaći do iduće proračunske godine.  

Prije sastanka u Mostaru predstavnici udruženja koja okupljaju oboljele od teških i rijetkih bolesti održali su sastanak s čelnicima Vlade Federacije BiH s predsjednikom Nerminom Nikšićem na čelu, a sastanku su nazočili i potpredsjednici Vlade Vojin Mijatović i Toni Kraljević te ministar zdravstva Nediljko Rimac, navodi se u priopćenju.

federalna.ba/Fena

Fond solidarnosti
Fond solidarnosti
0 05.12.2023 19:18
Zapadnohercegovački kanton onkološki pacijenti Fond solidarnosti registar
0 29.11.2023 09:16
liste čekanja Fond solidarnosti
0 26.10.2023 17:46