Brnabić: Dronovi su snimali naše kasarne, obaraćemo ih ako se ponovi

Brnabić: Dronovi su snimali naše kasarne, obaraćemo ih ako se ponovi

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da su besipilotne letjelice snimale "jedan naš položaj u Kopnenoj zoni bezbjednost, naše dvije kasarne", i da je predsjednik Aleksandar Vučić dao "nalog da se pojača policijska zaštita u vazduhu".

"Taj nalog je stalan i ako se ovakve stvaru budu ponavljale, mi ćemo svaku takvu letjelicu da srušimo, što bi uradila svaka zemlja", rekla je Brnabić za Radio-Televiziju Srbije, ali nije htjela da kaže čiji su dronovi, već da će više o tome govoriti Vučić ili ministar odbrane.

Na konstataciju da je podignuta borbene gotovost Vojske Srbije, ona je rekla da "postoji mnogo stranih faktora koji žele da znaju kakvi su naši planovi u vezi sa obezbijeđivanjem bezbjednosti Srba na Kosovu i Metohiji".

Po njenim riječima, "čuvaćemo mir, nastojati da utičemo na bezbjednost".

"To je u ovom trenutku veoma teško jer s druge strane imamo ljude koji ne razmišljaju racinalno i upotrebiće sve da destabilizuju situaciju i jednostranim potezima ugroze bezbjednost ne samo na ovim prostorima, već šire na prostoru Balkana", rekla je Brnabić.

federalna.ba/Beta

Ana Brnabić Srbija dron