Brkić i Billing razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u BiH te reformskim procesima

Brkić i Billing razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u BiH te reformskim procesima

Zamjenik ministrice vanjskih poslova i predsjedatelj Povjerenstva za suradnju s NATO-om Bosne i Hercegovine Josip Brkić sastao se danas sa političkom direktoricom za zapadni Balkan Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Victoriom Billing.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji u BiH nakon Općih izbora održanih u oktobru, evropskim i euroatlantskim integracijama te reformskim procesima.

Zamjenik ministrice Brkić je istaknuo važnost europske i NATO perspektive Bosne i Hercegovine za sigurnost i stabilnost cijele regije.

Informirao je sugovornicu o radu i aktivnostima Povjerenstva za suradnju s NATO-om Bosne i Hercegovine, na čijem je čelu, kao i usvajanju i realiziranju Programa reformi 2022. Naglasio je opredijeljenost BiH za snažan politički dijalog i suradnju s NATO-om i dodao da je Sjevernoatlantski savez svoju čvrstu predanost partnerstvu s BiH potvrdio u junu ove godine na Samitu NATO-a u Madridu.

Kada je riječ o europskim integracijama BiH, zamjenik Brkić je naglasio važnost dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU do kraja godine te izrazio nadu da će se nakon formiranja vlasti na svim razinama ubrzati reformski proces naše zemlje u cilju napretka i prosperiteta.

Politička direktorica Billing naglasila je da Ujedinjeno Kraljevstvo pridaje važnost reformskim procesima naše zemlje i najavila nastavak potpore i pomoći euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

federalna.ba/Fena

Josip Brkić Victoria Billing NATO