Brčko: Muškarac iz vatrenog oružja ranio ženu

Brčko: Muškarac iz vatrenog oružja ranio ženu

Brčanska policija uhapsila je muškarca čiji su inicijali H.O. /34/ iz Bijeljine, nastanjenog u brčanskom naselju Prutače, osumnjičenog da je iz vatrenog oružja ranio ženu čiji su inicijali Š.R. /30/ iz Njemačke, koja je životno ugrožena.

Iz brčanske policije saopćeno je da im je jutros u 2.15 iz Službe hitne medicinske pomoći prijavljeno da je žena u mjestu Gornji Rahić ranjena iz vatrenog oružja te da su uputili sanitetsko vozilo.

Ona je nakon pregleda u Zdravstvenom centru Brčko zbog težine povreda upućena u Univerzitetski klinički centar Tuzla i životno je ugrožena.

"Odmah nakon prijave, policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te utvrdili da je riječ o ženi čiji su inicijali Š.R. koja je rođena u Njemačkoj, a nastanjena u naselju Prutače, Gornji Rahić", dodaje se u saopćenju.

Iz policije navode da je tokom provođenja istražnih radnji utvrđen osnov sumnje da je ovo krivično djelo izvršilo lice čiji su inicijali H.O.

Po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH izvršeni su pretresi dva stambena objekta i izvršen pregled šireg lica mjesta i tom prilikom pronađeni su i izuzeti tragovi bitni za krivični postupak.

Uhapšeni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo u pokušaju biti predat u nadležnost Tužilaštva Distrikta Brčko.

federalna.ba/Srna

Brčko Distrikt Brčko Brčko distrikt BiH pokušaj ubistva ubistvo
Nebojša Mraović Brčko Brčko distrikt BiH Distrikt Brčko skeletni ostaci kosti
0 28.09.2023 21:54
Kolumbija predsjednik kluba ubistvo
0 26.09.2023 14:35