Brčko: Grupa neidentifikovanih navijača kamenovala autobus s mladim igračima iz Bijeljine

Brčko: Grupa neidentifikovanih navijača kamenovala autobus s mladim igračima iz Bijeljine

Policija Brčko distrikta BiH jučer u 22.42 sati zaprimila je anonimnu prijavu da bi u sali Javne ustanove Ekonomska škola, gdje se odigravao turnir u malom fudbalu, manja grupe navijača mogla narušiti javni red i mir.

- Odmah nakon zaprimanja prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici koji su utvrdili da je u toku futsal utakmica kupa Republike Srpske za juniore između KMF Brčko Zdravlje i KMF Radnik-Siti iz Bijeljine. Sve okolnosti i ponašanje pojedinih navijača zbog kojih je organizator podnio prijavu policiji o mogućem narušavanju javnog reda mira će biti istražene i zadokumentovane, te će prema identifikovanim počiniocima biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje - navodi se u saopćenju Policije Brčko distrikta BiH.

U saopćenju je naglašeno da je nakon završetka utakmice, prilikom odlaska autobusa koji je prevozio igrače KMF Radnik-Siti iz Bijeljine, za sada grupa nepoznatih osoba izazvala incident napadom na autobus.

- O napadu na autobus, informisan je dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH radi utvrđivanja elemenata krivičnog djela, te se preduzimaju intenzivne istražne radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti i motiva pod kojima se navedeni događaj desio kao i identifikovanju osoba koja se dovode u vezu s ovim događajem - navodi se.

Predstavnici Kluba malog futsala „Radnik“ iz Bijeljine oglasili su se saopštenjem za javnost u kojem osuđuju sinoćni incident s konstatacijom „da ih nemile scene vraćaju u prošlost“.

- Svi koji poznaju stanje u KMF Radnik MD Shop znaju da su svi ljudi raznih nacionalosti dobrodošli u naš klub. Poslije turnira u Sarajevu, gdje su napadnuti Srbi, pa nakon ovih dešavanja u Brčkom, šta je sljedeće? Da li neko treba da nastrada pa da se svi zajedni zapitamo gdje mi to živimo? Pozivamo FSRS, NSBiH, medije, institucije, da kazne, osude ovakave napade i indentifikuju počinioce. Žalosno je što je to radila grupa mladića od 17 do 20 godina - stoji u saopćenju Radnika.

Sinoćni incident osudio je i predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić i zatražio od lokalne policije da hitno istraži incident.

federalna.ba/Fena

Brčko navijači