Bogat sadržaj za Sarajlije i goste: Na platou Skenderije otvorena “Zimska čarolija“
(Izvor: AA)

Bogat sadržaj za Sarajlije i goste: Na platou Skenderije otvorena “Zimska čarolija“

U Sarajevu je danas otvarana “Zimska čarolija“, uz besplatne termine za klizanje za posjetitelje platoa ispred Skenderije koji je posebno ukrašen pred nadolazeće praznike. 

Nakon trodnevne odgode zbog loših vremenskih uvjeta, klizalište na platou je danas otvoreno, a tokom dana je najavljen program umjetničkog klizanja Kluba Unity, kao i obilježavanje Svjetskog dana klizanja uz besplatno klizanje za djecu pod motom “Learn To Skate“.

Direktor Centra Skenderija Damir Petrinić je istakao da je ponosan što je “Zimska čarolija“ tu i da čeka Sarajlije i sve posjetitelje glavnog grada Bosne i Hercegovine.

“Iza nas je atraktivna ledena ploha koja je malo modificirana u odnosu na ranije godine sa dodatkom dijela za karling, gdje želimo prezentirati ovaj olimpijski sport uz zabavne turnire“, kazao je Petrinić.

Najavio je da danas u 15 sati počinje svečani program uz učešće klizača, te je kazao da potom slijedi obilježavanje Svjetskog dana klizanja.

“Ono što je ove godine bitno drugačije jeste da ćemo najkasnije do 20. decembra otvoriti i klizalište u dvorani 'Mirza Delibašić' za ljubitelje klizačkih sportova na ledu u dimenzijama koje omogućavaju organiziranje planiranih međunarodnih takmičenja u umjetničkom i brzom klizanju te u hokeju na ledu“, rekao je Petrinić.

Naglasivši da će program “Zimske čarolije“ trajati do kraja februara naredne godine, Petrinić je kazao da je Skenderija jedan od suorganizatora ovogodišnjeg obilježavanja 40. godišnjice održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu s ciljem reafirmacije klizačkih sportova i olimpizma u glavnom gradu BiH.

“Zimska čarolija“ je svakako jedna od lijepih zimskih priča u Sarajevu koja svojim raznolikim sadržajem mapira glavni bh. grad kao primamljivu turističku prazničnu destinaciju u regiji.

Uz klizalište i novogodišnje dekoracije, otvorene bine, drvene kućice s pićima i delicijama te ponudom suvenira, “Zimska čarolija“ nudi i bogat kulturno-zabavni sadržaj za djecu i odrasle.

“Zimska čarolija“ u naredna tri mjeseca nudi cjelodnevno klizanje u terminima od po sat vremena, između kojih su pauze od po 30 minuta za čišćenje leda.

federalna.ba/AA
Sarajevo KSC Skenderija zimske čarolije
Dan nulte diskriminacije Sarajevo Dan nezavisnosti BiH
0 02.03.2024 19:44
Dan nezavisnosti BiH Vijećnica Sarajevo
0 28.02.2024 20:09
Sarajevo Azerbejdžan godišnjica Hodžalija
0 26.02.2024 13:26
komunalni radnici Sarajevo protesti povećanje plata
0 26.02.2024 10:51
bomba bačena Sarajevo MUP KS
0 26.02.2024 10:23