Blago nama - nova serija vikendom u 20:10 na programu FTV-a

Nova humoristička serija “Blago nama”, koju Federalna televizija počinje emitirati 6. februara, dočarava svakodnevne porodične situacije, a dotiče se čak i pandemije!

Sto ljudi, sto ćudi, a svi pod istim krovom – rečenica je koja najbolje opisuje osebujne i šarolike glavne junake serije „Blago nama“ koji će gledatelje nasmijavati svojim porodičnim i bračnim zavrzlamama. Kod Borisa i Ane, mladog, ambicioznog i pomalo uštogljenog bračnog para, nenadano se useljava njena sestra Tamara s mužem Jadrankom i njihovim sinom, a zajedno s njom stiže i njihov otac, čangrizavi penzioner Drago. A kad se toliko raznolikih karaktera nađe na istom mjestu, smijeh i dobra zabava su garantirani. Razlike među generacijama, bračne zavrzlame, roditeljske muke, prve simpatije, „ljubav“ punca i zetova ili svekrve i snahe te prijateljstva s novim, pomalo čudnim susjedima iz ulice samo su neke tipične situacije s kojima će se vrlo lako moći poistovjetiti baš svaki gledatelj.

Sjajnoj glumačkoj postavi, Enisu Bešlagiću (Jadranko), Žarku Radiću (Drago), Hristini Popović (Tamara), Tari Rosandić (Ana) te Filipu Križanu (Boris), tijekom epizoda pridružit će se i cijenjeni gostujući glumci čiji će likovi unijeti dodatne zaplete, ali i donijeti još više razloga za smijeh. Tako ćemo u nekim od uloga gledati Zlatana Zuhrića Zuhru, Anamariju Percaić, Đorđa Kukuljicu, Vesnu Tominac Matačić, Joška Ševu, Mirelu Brekalo, Mirana Kurspahića i mnoge druge.         

Snimanje serije poremetila je pandemija koronavirusa na nekoliko mjeseci i u martu prekinula snimanje. Ali pauza je autorima dala mogućnost da sve aktualne događaje iz pomalo bizarne 2020. godine unesu u scenarij.

„Mi smo snimali zapravo u real timeu - i koronu i sve ostalo, snimali smo stvari koje su se stvarno dogodile. Publika može očekivati seriju u kojoj će prepoznavati situacije koje su oko njih. Sigurno će dobiti zabavu i pozitivu!“ izjavio je Enis Bešlagić.

federalna.ba/PRESS RTV FBiH

Blago nama serija Federalna televizija
referendum Federalna televizija Dan nezavisnosti BiH Arijana Saračević-Helać
0 28.02.2022 12:58
Otvoreni program Muhamed Bikić Federalna televizija Federalni radio
0 28.02.2022 09:16
borci Telemach Federalna televizija
0 24.02.2022 20:23
Telemach Federalna televizija
0 24.02.2022 18:20
Dan nezavisnosti BiH Federalna televizija
0 23.02.2022 11:52