Bivša supruga Jeff Bezosa, u posljednja četiri mjeseca donira 4,2 milijarde dolara

Bivša supruga Jeff Bezosa, u posljednja četiri mjeseca donira 4,2 milijarde dolara

MacKenzie Scott, bivša supruga izvršnog direktora Amazona Jeffa Bezosa, rekla je da je u posljednja četiri mjeseca donirala preko 4,2 milijarde dolara za 384 organizacije u svih 50 država, Portoriku i Washingtonu, koje rješavaju hitne potrebe usred pandemije koronavirusa, kao i one da se bore protiv ukorijenjenih nejednakosti.

"Neki ispunjavaju osnovne potrebe: banke hrane, fondovi za pomoć u hitnim slučajevima i usluge podrške za one najugroženije", napisala je Scott u svom blogu Medium. „Drugi se bave dugotrajnom sistemskom nepravdom koju je kriza produbila: rasterećenje duga, osposobljavanje za zapošljavanje, kreditne i financijske usluge za zajednice s nedovoljnim resursima, obrazovanje za povijesno marginalizirane i nedovoljno podržane ljude, skupine za zagovaranje građanskih prava i fondovi pravne zaštite koji preuzimaju institucionalnu diskriminaciju. "

Potez slijedi Ovaj potez dolazi nakon što je donirala više od 1,7 milijardi dolara različitim organizacijama u srpnju, koje su povijesno uključivale afroameričke fakultete i sveučilišta.

Kako bi se ubrzale donacije do 2020., Scott je pratila tim savjetnika, koristeći pristup temeljen na podacima kako bi identificirao „organizacije s jakim voditeljskim timovima i rezultatima, s posebnom pažnjom na one koji djeluju u zajednicama koje se suočavaju s velikom projiciranom nesigurnošću hrane i visokim mjerama rasne nepravde. , visoke lokalne stope siromaštva i nizak pristup filantropskom kapitalu ”, napisala je.

Nakon razvoda od Bezosa, Scott je u ožujku 2019. obećala da će barem polovicu svog bogatstva dati u dobrotvorne svrhe u sklopu Davanja zavjeta, inicijative koju su 2010. godine osnovali milijarderi Bill i Melinda Gates i Warren Buffett koja potiče najbogatije ljude na svijetu da doniraju više od polovice svog bogatstva u dobrotvorne svrhe.

MacKenzie Scott SAD donacija Jeff Bezos