videoprilog Alema Dedića (Federacija danas)

Bišćani petog februara biraju gradonačelnika između pet kandidata

Petog februara iduće godine Bišćani će opet izići na biračka mjesta. Na prijevremenim izborima birat će novog gradonačelnika jer je Šuhret Fazlić, zbog mandata u Skupštini USK-a, otišao s ove pozicije. Pet je kandidata - dolaze iz SDA, SDP-a i POMAK-a, a dva su nezavisna.

U ime Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu POMAK za fotelju gradonačelnika će se boriti Elvedin Sedić, vijećnik u Gradskom vijeću Bihaća: „Osjećam veliku odgovornost i obavezu prema našim sugrađanima da nastavimo ono što smo radili u proteklih 6 godina, stabilizirali smo stvari u gradu Bihaću i vjerujemo da postoji mogućnost da se kroz jedan novi zamah ide u realizaciju kapitalnih projekata, investicija“.

Gradski odbor SDA predstavio je svog kandidata – Hamdiju Abdića, koji je trenutno zastupnik u Zastupničkom domu Federacije: „Želimo unaprijediti uslugu građanima, investitorima. Mislim da imam još energije da to uradim i imam dobar tim koji sam okupio oko sebe koji će zajedno sa mnom raditi i kao volonteri, a povest ću određen broj ljudi sa sobom u gradsku upravu ako dobijem povjerenje građana u šta apsolutno ne sumnjam“.

Kandidat za gradonačelnika iz Socijaldemokratske partije je Adnan Habibija: „Smatramo da grad Bihać može puno bolje, da grad Bihać mora naprijed. Dosta je stagnacije, ne smijemo više dopustiti da građani misle da je Bihać u beznađu. Moramo vratiti Bihaću sport, moramo vratiti kulturu, život, investicije – sve što sljeduje jedan ozbiljan grad“. 

Među nezavisnim kandidatima za gradonačelnika je Amarildo Mulić, aktuelni direktor Nacionalnog parka Una. Mulić ističe da će mu, ukoliko bude izabran na ovu poziciju, građani biti na prvom mjestu te da je upravo to razlog zašto je on nezavisni kandidat: „Naravno da neću raditi u interesu političkih lobija određenih interesnih skupina nego upravo kao što sam rekao – građani, grad Bihać, dobrobit grada su na prvom mjestu“.

Sličan moto ali i viziju kako treba voditi grad ima i drugi nezavisni kandidat, uposlenik Gradske uprave Damir Đug: „Imam ciljeve i htio bih da ovaj grad, koji je glavni grad USK-a, bude to što i treba biti. Za to će trebati dosta pameti, dosta saradnje, tolerancije i moramo koristiti sva znanja pozitivna u okruženju“.

Prije održavanja izbora, pet kandidata za poziciju gradonačelnika će imati priliku da svoj program predstave u kampanji koja će trajati dvije sedmice.

federalna.ba

Šuhret Fazlić Hamdija Abdić Elvedin Sedić Adnan Habibija Amarildo Mulić Damir Đug Bihać izbori