videoprilog Dalile Vojniković (Federacija danas)

Bihać do kraja godine dobija sportsku dvoranu

Grad Bihać bi do kraja ove godine trebao dobiti modernu sportsku dvoranu. Rekonstrukcijom i dogradnjom dvorane Luke znatno bi se poboljšali uslovi korištenja dvoranskih prostora, smanjili troškovi održavanja, ali i povećala energetska efikasnost. Međutim, dok se čeka na obnovu dvorane, brojni sportski klubovi u Bihaću, kao i rekreativci imaju probleme s organiziranjem treninga.

U nedostatku sportskih terena i dvorana, treneri su često prinuđeni improvizirati treninge, a posebno zimi, kada snijeg i niske temperature ne dozvoljavaju ni treniranje napolju. Međutim, uprkos svemu, sportski duh i dalje živi u Bihaću, a djeca nisu uskraćena za svakodnevno vježbanje.

Trener Nogometne škole Kolibri Mladen Šantić kaže kako svakodnevno održavaju treninge i stalno organiziraju utakmice: „Da je teško - jeste, ali naše kolege u Cazinu i Velikoj Kladuši imaju zatvorene dvorane“.

Isti problem imaju i bihaćki rekreativci. I oni, kao i sportski klubovi, na termine često idu u susjedne gradove. Dok se dvorana nije zatvorila, kažu, nisu bili ni svjesni koliko ima i klubova i rekreativaca.

Iz Sportskog saveza već su ranije kazali kako razvoja sporta nema bez razvoja infrastrukture. Radovi na dvorani Luke su u završnjoj fazi.

„Na neki način dobijamo dvoranu koja je po rijetkim evropskim standardima“, ističe Ermin Lipović, direktor JU za sport, odmor i rekreaciju.

Odigravanje prvih utakmica i takmičenja u dvorani Luke očekuje se do kraja ove godine. Dva nova terena za loptaške sportove, tri manje sale za borilačke i aerobne sportove, te fitnes-centar samo su neki od sadržaja koje će obradovati bihaćke ljubitelje sporta.

federalna.ba

Bihać Dvorana Luke
Bihać sala za penjanje
0 20.06.2022 18:28
Kalendar ljetnih dešavanja u Bihaću Bihać turizam
0 17.06.2022 20:02
Brianna Powers USAID Bihać
0 15.06.2022 19:22