BiH sigurna i protiv Njemačke, Zlatni momci bez izgubljenog seta do četvrte pobjede

BiH sigurna i protiv Njemačke, Zlatni momci bez izgubljenog seta do četvrte pobjede

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci ostvarila je i četvrtu pobjedu na turniru Zlatna liga nacija koji se održava u Sarajevu. Izabranici Ifeta Mahmutovića savladali su reprezentaciju Njemačke koja učestvuje na ovogodišnjoj Paraolimpijadi u Parizu rezultatom 3:0, te tako potvrdili sjajnu formu.

Prvi set donio je zanimljivu i kvalitetnu odbojku dvije ekipe koje su ostvarile po tri pobjede u dosadašnjem dijelu turnira. Do sredine seta smjenjivalo se vodstvo obje ekipe, ali su u drugom dijelu reprezentativci BiH na krilima Adnana Manke koji je bio sjajan na servisu napravili razliku i došli do 25:15 na kraju.

Publika je u drugom setu vidjela nova uzbuđenja i kvalitetnu odbojku, ali naš tim nije ništa prepustio slučaju te je na kraju završeno 25:19. U trećem setu reprezentativci Njemačke osvojili su najveći broj poena i do samog kraja imali solidne šanse za preokret, ali je na kraju bh. tim ostvario pobjedu i zadržao maksimalan učinak bez izgubljenog seta na turniru.

Selektor Mahmutović istakao je da je bh. tim ostvario pobjede u svim utakmicama, ali da je evidentan umor kod igrača.

- Generalno kad posmatramo mi jesmo dobili sve utakmice, ali osjetno je da u ekipi imamo blagi umor jer je liga dugo trajala, ekipe su imale završnicu evropskih takmičenja. Svih 12 igrača je učestvovalo u utakmicama evropskih takmičenja, tempo je jak, dvije utakmice dnevno, ali ipak smo uspjeli ostvariti zacrtano, da pobjedimo sve utakmice i to maksimalnim rezultatom 3:0. Nadamo se da će i sutra biti tako. Onda ćemo imati nekih sedam dana odmora nakon čega kreće operacija “Pariz” -  istakao je Mahmutović.

Od reprezentacije Bosne i Hercegovine mnogo se očekuje na Paraolimpijadi obzirom da je bh. tim na proteklih šest učešće osvojio isto toliko medalja.

- Imamo postavu s kojom ćemo igrati na Paraolimpijadi, raduje me što imamo mlade igrače koji sigurno mogu dati maksimum i mogu biti okosnica na Paraolimpijskim Igrama” - dodao je na kraju Mahmutović.

Do kraja dana očekuju nas utakmice između Srbije i Hrvatske, te Ukrajine i Poljske. Sutra su na rasporedu mečevi Njemačka – Srbija i Hrvatska – Poljska. Bh. tim posljednju utakmicu igra sutra u 13 sati sa reprezentacijom Ukrajine, a ovaj susret biće u direktnom prenosu na BHRT.

Sve utakmice igraju se u areni hotela Hills, a ulaz je slobodan, saopćeno je iz Saveza sjedeće odbojke BiH.

federalna.ba/Fena

bh. reprezentacija u sjedećoj odbojci Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci
Ifet Mahmutović bh. reprezentacija u sjedećoj odbojci
0 26.05.2024 22:37
sjedeća odbojka bh. reprezentacija u sjedećoj odbojci
0 26.05.2024 17:48
sjedeća odbojka bh. reprezentacija u sjedećoj odbojci
0 24.05.2024 21:44
sjedeća odbojka Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci
0 15.10.2023 20:02
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci
0 03.10.2023 13:14
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci Zlatna liga nacija
0 24.06.2023 19:05