BiH kreće bez kapitena Edina Džeke večeras protiv Islanda

BiH kreće bez kapitena Edina Džeke večeras protiv Islanda

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večerašnji susret 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, u okviru Grupe J, protiv Islanda na zeničkom Stadionu “Bilino polje” počinje bez najboljeg strijelca i kapitena Edina Džeke, umjesto kojeg je priliku dobio Smail Prevljak.

Zvanično nije poznat razlog zašto će Džeko večeras, eventualno, ući sa klupe za rezervne igrače. Navodno, u pitanju je povreda leđa, zbog čega selektor Faruk Hadžibegić, očito, nije želio rizikovati. Kapitensku traku večeras će nositi golman Ibrahim Šehić.

Od ranije je poznato da se na spisku 23 igrača bh. tima, koliko ih može biti prijavljeno za meč, neće biti povrijeđeni Sead Kolašinac, a danas je otpao i Miroslav Stevanović. Tribine zeničkog stadiona već se polako popunjavaju, a sat vremena prije početka utakmice na stadionu je već oko 5.000 navijača.

Početni sastav BiH: Šehić- Ahmedhodžić, Miličević, Saničanin- Dedić, Hadžiahmetović, Tahirović, Krunić, Gazibegović- Prevljak, Demirović.

Island će meč početi u sljedećem sastavu: Runarsson-Olafsson, Gretarsson, H. Magnusson, Palsson- Thorsteinsson, Haraldsson, Traustason, Sigurdsson- J. Gudmundsson, Finnbogason. 

Meč će suditi Litvanac Donatas Rumšas, a asistirat će mu njegovi sunarodnjaci Aleksandr Radius i Dovydas Sužiedelis. Četvrti sudija je Litvanac Robertas Valikonis. Video asistenti su Italijani Paolo Valeri i Daniele Doveri.

federalna.ba/Fena

reprezentacija
Sergej Barbarez reprezentacija
0 16.04.2024 17:24
Savo Milošević reprezentacija
0 16.04.2024 16:59
Eric Dier Engleska reprezentacija
0 09.04.2024 15:17
Damir Doborac reprezentacija
0 08.04.2024 19:21