Beyoncéini fanovi kažu da na vinil i CD izdanjima nema određenih pjesama sa novog albuma
(Izvor: Getty Images)

Beyoncéini fanovi kažu da na vinil i CD izdanjima nema određenih pjesama sa novog albuma

Beyonceini fanovi su se požalili nakon isporuke izdanja njenog albuma Cowboy Carter na vinilu i CD-u sa očigledno nestalim numerama koje se nalaze na digitalnom izdanju. eyoncéin osmi studijski album – drugi u planiranoj trilogiji koja je započela pločom Renaissance iz 2022. – objavljen je u petak, a prednarudžbe za izdanja počele su biti dostavljane istog dana.

Tokom vikenda, kupci su počeli da prijavljuju da pet numera prisutnih na digitalnoj verziji country albuma nedostaje na vinilu: Flamenco, Oh Louisiana, The Linda Martell Show, Spaghetti i izuzetna Ya Ya”.

Iste pjesme su navodno nedostajale na CD-u osim Flamenca. Nije jasno da li je to slučaj sa svim izdanjima koja nisu online. „Šteta jer je Ya Ya vjerovatno među mojih pet najomiljenijih pjesama u ovom trenutku… Prilično sam zbunjena“, rekao je jedan korisnik TikToka.

“Čini se da nekoliko pjesama sa albuma NIJE uključeno na LP. Šta je s tim?!”, napisao je drugi fan na Redditu.

U nedjelju je Instagram profil za zvanični Beyoncéin internet shop bio preplavljen frustriranim komentatorima koji su je pozvali da riješi konfuziju. Mnogi su tražili popuste ili povrat novca na izdanje od 40 američkih dolara.

Variety je izvijestio da su fanovi koji su se direktno žalili prodavaču albuma dobili automatizirani odgovor da će na njihove žalbe biti odgovoreno za tri do četiri dana zbog "veće količine e-poruka nego inače".

Mnogi su spekulisali da je Beyoncé nastavila da mijenja i dodaje pjesme kasno u procesu, i da izdanje na vinilu – koje je bilo stvarano sa dugim rokom od „10 sedmica do šest mjeseci“, prema BBC-u – sadrži raniju verziju albuma. Teorija je potkrijepljena omotom od vinila i CD-a, na kojem piše “Akt II – Beyincé – Beyoncé”. Neki vjeruju da je Cowboy Carter prvobitno nosio naziv Beyincé - referenca na prezime predaka muzičara koje je pogrešno napisano kao Beyoncé u izvodu iz matične knjige rođenih njene majke zbog kliničke greške.

Beyoncé je ranije mijenjala aranžmane albuma nakon njihovog objavljivanja. Na albumu Renaissance je nakon kontroverzi uklonila interpolaciju Kelisine pjesme Milkshake, kao i uvredljive dijelove teksta.

federalna.ba/The Guardian

 

Beyonce album