Beyoncé podijelila fanove live nastupom na otvaranju hotela u Dubaiju

Beyoncé podijelila fanove live nastupom na otvaranju hotela u Dubaiju

Beyoncé se vratila na pozornicu za svoj prvi nastup uživo nakon pet godina - ali nisu svi jednako uzbuđeni. Američka megazvijezda predvodila je privatni koncert u Dubaiju povodom otvaranja luksuznog hotela Atlantis The Royal.

Uprkos strogoj politici zabrane telefona na ekskluzivnom showu za 1500 ljudi, snimke koncerta ipak su preplavile internet.

Mnogi obožavatelji bili su oduševljeni povratkom kraljice B, ali drugi nisu bili sretni jer primjera rad Dubai ima stroge zakone protiv istospolnih veza.

queer kulturi" kao i zbog toga što je inspirisan LGBT ikonama. Odaje počast dance muzici koja je proizašla iz gay zajednice, a također se poziva na drag plesne dvorane 1800-ih u Harlemu, New York.

Stoga je nekim obožavateljima čudno i nimalo drago što se pjevačica nakon duže vremena vratila na scenu u zemlji koja ne priznaje LGBT prava.

'Jedno pravilo za jednog'

Dubai je dio Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), skupine bliskoistočnih država koje slijede stroge zakone i imaju pravila protiv homoseksualnosti. Obližnji Katar, koji je bio domaćin Svjetskog prvenstva 2022., ima slična pravila. Bio je kritiziran zbog svog stava prema LGBT osobama, stanja ljudskih prava i tretmana radnika migranata.

David Beckham suočio se s oštrom reakcijom - najpoznatije od strane komičara Joea Lycetta - jer je potpisao veliki ugovor s katarskom vladom za reklamiranje događaja.

Kao i Beyoncé, slavljen je u LGBT zajednici i pozirao je na naslovnici najprodavanijeg gay časopisa Attitude 2002. godine.

No kritike na račun pjevačice dosad nisu bile tako žestoke.

Zvijezda Drag Race UK Kitty Scott-Claus pitala je postoji li "jedno pravilo za jednog i a drugo za drugoga", misleći na kritike protiv Beckhama.

Ali nisu svi obožavatelji bili kritični - neki su rekli da zemlje Ujedinjenih Arapskih Emirata nisu same u svom stavu o LGBT pravima i da ih ne treba izdvajati.

I drugi su istaknuli razlike, kao što je Beyoncé koju je tvrtka platila za privatni događaj, dok je Beckhama plaćala vlada da aktivno promovira zemlju.

federalna.ba/BBC

Beyonce Dubai