Beyonce kraljica na dodjeli Grammyja, izmakla joj nagrada za najbolji album
(Izvor: Getty Images)

Beyonce kraljica na dodjeli Grammyja, izmakla joj nagrada za najbolji album

Pjevačica Beyonce postala je najuspješniji dobitnik muzičkih nagrada Grammy dosad, ali joj je na svečanosti u Los Angelesu kasno sinoć izmakla glavna nagrada za najbolji album koja je pripala britanskoj pop zvijezdi Harry Styles.

Beyonce je na toj svečanosti dobila četiri nagrade, pa sada ima ukupno 32 Grammyja, što je rekord. "Pokušavam da ne budem previše dirnuta", rekla je Beyonce koja je na podršci zahvalila porodici, djeci i suprugu, pjevaču Jay-Zja i zajednici LGBT.

Styles je osvojio nagradu za najbolji album za "Harry's House". On je na ceremoniji pjevao pjesmu "As It Was".

Veteranka bluza, folka i countryja Bonnie Raitt (73) osvojila je nagradu za pjesmu godine "Just Like That". Grammy joj je uručila prva dama SAD Jill Biden koja je bila jedna od voditelja ceremonije. Lizzo je osvojila nagradu za najbolji snimak godine za "About Damn Time", dok je britanska zvijezda Adele morala da se zadovolji najboljim pop solo nastupom.

Zablistale su i druge zvijezde, poput repera Kendricka Lamara koji je osvojio tri nagrade za najbolju rap izvođenje, najbolju rap pjesmu za "The Heart Part 5" i najbolji rep album sa "Mr. Morale & the Big Steppers".

Ceremoniju je ponovo voditi humorista Trevor Noa. Nagrada Grammy, ustanovljena 1959, godišnje je priznanje za izuzetan doprinos muzici i diskografiji, a dodjeljuje je američka Akademija za diskografsku umjetnost i nauku (NARAS).

federalna.ba/Beta

Beyonce Grammy