Bećiroviću uručena Zlatna plaketa povodom obilježavanja jubileja 80 godina AVNOJ-a
(Izvor: Fena)

Bećiroviću uručena Zlatna plaketa povodom obilježavanja jubileja 80 godina AVNOJ-a

Predstavnici Udruženja antifašista i boraca NOR-a grada Bihaća i Bosanske Krajine, zajedno sa Sekcijom mladih antifašista Bihaća i Bosanske Krajine, uručili su članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću Zlatnu plaketu povodom obilježavanja jubileja 80 godina AVNOJ-a.

Sekcija mladih antifašista grada Bihaća i Bosanske Krajine, sa predsjednicom Sandrom Džemaili na čelu, pokrenula je prošle godine inicijativu o dodjeli Zlatne plakete Denisu Bećiroviću. Odluka o dodjeli nagrade usvojena je na Upravnom odboru, a potom i na Skupštini antifašista grada Bihaća i Bosanske Krajine, na osnovu zasluga dr. Bećirovića za rad i zalaganje u odbrani države Bosne i Hercegovine i baštinjenju ideje antifašizma.

Tokom susreta, predstavnici Udruženja antifašista i boraca NOR-a grada Bihaća i Bosanske Krajine, zajedno sa Sekcijom mladih antifašista Bihaća i Bosanske Krajine, naglasili su kako izuzetno cijene i činjenicu da je Denis Bećirović lično afirmisao ideje antifašizma kao univerzalne vrijednosti koje pripadaju svim građanima i narodima, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

federalna.ba/Fena

Denis Bećirović
Denis Bećirović Ajša Memišević Fadil Memišević povratnici napad
0 25.03.2023 12:26
Denis Bećirović Ambasada Ruske Federacije
0 24.03.2023 18:53
Denis Bećirović Johann Sattler Delegacija EU u BiH Predsjedništvo Bosne i Hercegovine
0 21.03.2023 17:35