Bećirović u zvaničnoj posjeti Kraljevini Nizozemskoj
(Izvor: Fena/Arhiva)

Bećirović u zvaničnoj posjeti Kraljevini Nizozemskoj

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović boravit će 3. i 4. juna u zvaničnoj posjeti Kraljevini Nizozemskoj, gdje će razgovarati s najvišim zvaničnicima te zemlje.

Bećirovića će primiti kralj Willem-Alexander u kraljevskoj rezidenciji u Haagu.

Razgovarat će i s premijerom Markom Rutteom u zgradi Vlade Nizozemske, a riječ je o drugom sastanku predsjedavajućeg Bećirovića s premijerom Rutteom u proteklih pet mjeseci.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH susrest će i s predsjednikom Senata Nizozemske Janom Anthoniejem Bruijnom i predsjednikom Predstavničkog doma Parlamenta Nizozemske Martinom Bosmom.

Tokom zvanične posjete Nizozemskoj, Bećirović će razgovarati o unapređenju bilateralnih odnosa dvije zemlje u svim oblastima, posebno na polju ekonomije, kao i evropskom i evroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.

Posjeta Nizozemskoj uslijedit će nakon što je predsjedavajući Bećirović 23. maja u New Yorku prisustvovao sjednici Generalne skupštine UN-a na kojoj je usvojena Rezolucija o Međunarodnom danu sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici počinjenog 1995. godine.

federalna.ba/Fena

Denis Bećirović posjeta
Japan posjeta sukob ministrica
0 19.07.2024 12:36
Denis Bećirović kralj Čarls III
0 19.07.2024 08:16
Denis Bećirović Kaja Kallas
0 18.07.2024 20:08