Bećirović s kongresmenom Guthrieom o aktuelnoj situaciji u BiH i jugoistočnoj Evropi
(Izvor: Predsjedništvo BiH)

Bećirović s kongresmenom Guthrieom o aktuelnoj situaciji u BiH i jugoistočnoj Evropi

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s članom Kongresa Sjedinjenih Američkih Država Brettom Guthrieom, iz Savezne države Kentucky, o aktuelnoj situaciji u BiH i jugoistočnoj Evropi.

Bećirović je naglasio da u Saveznoj državi Kentucky živi blizu 20.000 ljudi porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koji su ugledni i vrijedni članovi američkog društva.

Istaknuo je da su oni ponos i Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, te dodatna spona u procesu produbljivanja saradnje dvije zemlje.

S tom konstatacijom člana Predsjedništva BiH Bećirovića saglasio se i kongresmen Guthrie, koji je također potvrdio veoma pozitivna iskustva s ljudima porijeklom iz BiH.

Kongresmen Guthrie pozvao je Bećirovića da dođe u zvaničnu posjetu i Saveznoj državi Kentucky.

Tokom sadržajnog razgovora s jednim od najuticajnijih kongresmena iz Republikanske stranke u Predstavničkom domu Kongresa Sjedinjenih Američkih Država, Bećirović je predstavio novi pristup s ciljem snažnijeg diplomatskog djelovanja BiH u SAD-u.

Naglasio je da BiH mora pokloniti puno veću pažnju djelovanju u SAD-u.

Bećirović je podvukao da građani Bosne i Hercegovine, kao i građani Sjedinjenih Američkih Država, cijene i vjeruju u prednosti multietničkog društva, te se rukovode idejom zajedničkog života, uzajamnog poštovanja i tolerancije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

federalna.ba/Fena

Denis Bećirović Brett Guthrie
Denis Bećirović Ajša Memišević Fadil Memišević povratnici napad
0 25.03.2023 12:26
Denis Bećirović Ambasada Ruske Federacije
0 24.03.2023 18:53
Denis Bećirović Johann Sattler Delegacija EU u BiH Predsjedništvo Bosne i Hercegovine
0 21.03.2023 17:35