Bećirović posjetio bivšeg predsjednika Predsjedništva SFRJ Raifa Dizdarevića

Bećirović posjetio bivšeg predsjednika Predsjedništva SFRJ Raifa Dizdarevića

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, u povodu 25. novembra,Dana državnosti Bosne i Hercegovine, posjetio je nekadašnjeg predsjednika Predsjedništva Socijalističke federativne republike Jugoslavije, političara i diplomatu Raifa Dizdarevića.

Tokom razgovora, Bećirović je istakao važnost ZAVNOBIH-a na kojem je 25. novembra 1943. godine obnovljena državnost Bosne i Hercegovine. Antifašistička borba naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine svrstala je našu zemlju na ispravnu stranu historije. Na odlukama ZAVNOBIH-a postavljeni su temelji moderne države Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović kazao je kako nove generacije imaju obavezu da pamte i podsjećaju na važne historijske momente iz naše prošlosti i na ličnosti koje su obilježile prošla vremena.

Raif Dizdarević je ostavio dubok trag obavljajući dužnosti predsjednika Predsjedništva SFRJ, predsjednika Skupštine SFRJ, saveznog sekretara za vanjske poslove, a bio je i direktni učesnik Narodnooslobodilačke borbe, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

federalna.ba/Fena

Denis Bećirović