Bećirović nakon susreta s Erdoganom: Ohrabrujuće poruke za sve građane i narode BiH

Bećirović nakon susreta s Erdoganom: Ohrabrujuće poruke za sve građane i narode BiH

Na marginama 3. Diplomatskog foruma u Antaliji Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan se sastao s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem, te članovima Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem i Željkom Cvijanović.

Erdogan je istaknuo je da su očuvanje jedinstva, mira i stabilnosti Bosne i Hercegovine i produbljivanje odnosa između dvije zemlje veoma važni za Tursku te da će odlučan, iskren i konstruktivan doprinos ove zemlje o ovim pitanjima biti sve jači.

Na sastanku je bilo riječi o odnosima dvije zemlje te regionalnim i globalnim pitanjima.

Turski predsjednik je izjavio kako će se nastaviti poduzeti koraci za povećanje obima trgovinske razmjene dviju zemalja i njihove saradnje na svim poljima.

„Na početku razgovora iskazao sam zahvalnost predsjedniku Erdoganu na srdačnom gostoprimstvu i ukazanom poštovanju prema državi Bosni i Hercegovini. Tokom sastanka rekao sam da je za Bosnu i Hercegovinu veoma važno da nastavi produbljivati političke, ekonomske i druge veze s Republikom Turskom. Predsjedniku Erdoganu sam iskazao poštovanje za sveukupnu pomoć državi Bosni i Hercegovini. Posebno sam istakao da je za našu državu važno da što prije uđe u članstvo NATO-a i da zajedno s Republikom Turskom bude u ovoj Alijansi, objavio je Bećirović na svom Facebook profilu.

Poruke predsjednika Erdogana su, dodaje on, ohrabrujuće za sve građane i narode Bosne i Hercegovine, a posebno njegove riječi "da trebamo raditi na učvršćivanju mira i stabilnosti, ekonomskim projektima i jačanju državnih institucija Bosne i Hercegovine koje trebaju biti funkcionalne i efikasne."

-Kao član Predsjedništva BiH učinit ću sve što je u mojoj moći da u narednom periodu svestrana i prijateljska saradnja između Bosne i Hercegovine i Republike Turske bude još snažnija i kvalitetnija. To je obostrani interes naših država i naroda i zato smo i razgovarali o nekim novim zajedničkim koracima koje ćemo realizirati u narednom razdoblju, poručio je Bećirović.

federalna.ba

Recep Tayyip Erdoğan Antalija Antalijski diplomatski forum Antalija diplomatski forum
Turska Recep Tayyip Erdoğan puč godišnjica
0 15.07.2024 13:45
Recep Tayyip Erdoğan samit NATO Palestina
0 12.07.2024 08:48
Recep Tayyip Erdoğan NATO Ukrajina
0 09.07.2024 18:45
Recep Tayyip Erdoğan Benjamin Netanyahu
0 29.05.2024 14:17
Recep Tayyip Erdoğan Benjamin Netanyahu
0 27.05.2024 15:48