Baždarević za FTV: "Hadžibegić direktor, ja selektor BiH"

Baždarević za FTV: "Hadžibegić direktor, ja selektor BiH"

S nekadašnjeim selektorom nogometne reprezentacije Mehmeda Baždarevića kontaktirali smo pred sami trening Guingampa. Na klupu ovog francuskog drugoligaša Baždarević je došao krajem augusta prošle godine.

"I dalje sam tu, mada smo bili dogovorili saradnju do decembra prošle godine. Borimo se za opstanak. Što je, tu je", kaže Baždarević, koji je krajem prošle godine ponovo istakao kandidaturu za selektora reprezentacije BiH koju je vodio od 2014. do 2017. godine: "Istina je da sam preko svoga advokata konkurisao na mjesto selektora i želja mi je da nastavim tamo gdje sam stao. Jer, dok sam bio selektor, nekolicina novih igrača, kao što su Gojak i Krunić, zaigrali su za reprezentaciju, dobili šansu, a upravo oni će u narednom periodu biti okosnica našeg tima".

Mehmed Baždarević je saglasan s mišljenjem svog kolege Faruka Hadžibegića da nekadašnji selektori BiH dobiju ponovo priliku da vode svoju domovinu.

"U pravu je Faruk - što ne bismo ponovo bili? Možemo i u tandemu - Hadžibegić direktor, ja selektor. U svakom slučaju sam za našeg domaćeg trenera, bio to Barbarez, Osim, Musemić...“.

Hadžibegić za Sport: Novi selektor mora voditi reprezentaciju, a ne Savez

O aktuelnim dešavanjima u Nogometnim savezima BiH i Crne Gore u ovosedmičnom izdanju sportskog magazina Sport razgovarali smo sa Farukom Hadžibegićem, nekadašnjim selektorom naše i susjedne nam zemlje.  Do kraja prošle godine vodio je reprezentaciju Crne Gore, naprav...

Nogometna A reprezentacija BiH je i dalje bez selektora. U javnosti se pojavila informacija da bi 15. januara 2021. godine trebao se ponovo sastati Izvršni odbor, ali zvanične potvrde sjednice još nema iz Nogometnog saveza BiH.

federalna.ba/Muhamed Bikić

Mehmed Baždarević Faruk Hadžibegić selektor reprezentacija fudbal nogomet izbornik
Lionel Messi Inter Miami fudbal
0 12.06.2024 20:46
Španija rasističke uvrede fudbal
0 10.06.2024 12:25
fudbal nogomet reprezentacija Sergej Barbarez
0 09.06.2024 22:44
reprezentacija
0 05.06.2024 21:29