videoprilog Brankice Smiljanić (Federacija danas)

Banjalučki političari podnijeli krivične prijave jednih protiv drugih

Isti dan u isto vrijeme i istim tužiocima podnesene su krivične prijave jednih protiv drugih. Akteri su odbornici u Skupštini Grada Banjaluka. I to je za sad jedina njihova aktivnost, jer o sjednicama se ne razmišlja, rebalansa nema, a optužbe lete kao strijele. A sve njih i poziciju i opoziciju birali su građani Banjaluke koji samo traže da rade za njihovo dobro.

Jedni protiv drugih. Prijave. Gradonačelnik protiv bivšeg gradonačelnika, njegovih saradnika i drugih funkcionera entiteta. Tvrdi da je dobio i saznanja o, kako kaže, najvećem krivičnom djelu otkako traje pandemija koronavirusa.

„Da li doktori, medicinari, pacijenti, građani RS znaju da na UKC dolazi kiseonik bez licence, bez atesta, bez kontrole serije i bez papira koji potvrđuju o kom kiseoniku se radi?“, pitao je banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković (PDP).

Prije Stanivukovića krivičnu prijavu podnose političke partije iz vladajuće većine. Razlog – izjava odbornika PDP-a Ivana Begića koji je, kažu, iznio niz uvreda na njihov račun.

„Protiv odbornika Ivana Begića zbog uvreda koje iznio na press konferenciji u Gradskoj uprravi. Ovo je prijava protiv svih onih koji u buduće periodu žele da govore jednim ovakvim jezikom“, poručio je SNSD-ov odbornik Dragoslav Topić.

Sukobi, nerad, međusobna vrijeđanja i optužbe, populizam, potreba za medijskom pažnjom, između ostalog, doveli i do situacije da jedni protiv drugih podnose krivične prijave.

„Računali smo da će saradnja da se poboljša, da će ići u nekom bolje smislu, a kao što se može vidjeti u ovom zadnjem slučaju, gdje smo bi nazivani fašistima, to nije slučaj“, kaže Neven Stanić, odbornik stranke Ujedinjena Srpska.

Činjenica je da u Banjaluci vlast u gradskom parlamentu imaju SNSD, DEMOS, Ujedinjena Srpska, Socijalistička partija i još neke stranke. Gradonačelnik Banjaluke sa opozicijom u manjini. Zbog sukoba najviše trpe građani, koji su birali i jedne i druge. Gradski parlamentarci se još nisu dogovorili u vezi s rebalansom budžeta i ne zna se kada će. Ono što je jedino izvjesno – u ovom trenutku nema političkog kompomisa.

federalna.ba

Banja Luka Banjaluka
Draško Stanivuković Banja Luka
0 19.10.2021 18:32
Bakir Izetbegović SDA OHR Banja Luka
0 15.10.2021 18:34
Bakir Izetbegović Banjaluka Milorad Dodik
0 15.10.2021 15:27
Banja Luka Skupština Grad Banja Luka
0 11.10.2021 18:45
sport maraton Banja Luka BiH
0 10.10.2021 14:40