Banjalučka policija podnijela izvještaj o krivičnom djelu protiv Draška Stanivukovića
(Izvor: Arhiva)

Banjalučka policija podnijela izvještaj o krivičnom djelu protiv Draška Stanivukovića

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv lica inicijala D.S. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

''Lice D.S. se sumnjiči da je dana 05.04.2021. godine, ispred Administrativne službe grada Banjaluka, kao komandant Gradskog štaba za vanredne situacije postupilo suprotno propisima Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske i suprotno odrebama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti iako je bio dužan i mogao biti svjestan da na taj način može uticati na odluku građana da svojim ponašanjem postupaju suprotno mjerama za suzbijanje virusa korona'', saopštili su iz Policijske uprave Banjaluka.

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković 29. aprila saslušan je u Policijskoj upravi Banjaluka u svojstvu osumnjičenog, a u vezi sa krivičnim djelom nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, povodm nedavno održanog protesta nezadovoljnih ugostitetlja.

''Ovo saslušanje nije napad na mene, ovo je napad na instituciju gradonačenika i građane. Cilj ovog poziva je da se zaplaše građani kako se ne bi usudili na bunt, te da se ukalja imidž gradonačelnika'', kazao je Stanivuković nakon saslušanja.

federalna.ba/Lejla Džin

Draško Stanivuković policijski izvještaj
Draško Stanivuković saslušanje
0 29.04.2021 15:27
Banja Luka javna govornica Trg Krajine Draško Stanivuković
0 24.04.2021 22:15
Draško Stanivuković Aleksandar Vučić Mladen Ilić
0 17.04.2021 20:54
Banjaluka Draško Stanivuković blokada budžet
0 02.04.2021 15:02
Dragan Lukač Draško Stanivuković optužnica
0 02.04.2021 11:41