Bajrović: Terete me jer sam tvitao “Azra Zornić je moj lični heroj”

Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić i direktor Američko-evropske inicijative Reuf Bajrović saslušani su u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, u svojstvu osumnjičenih za krivično djelo raspirivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, po krivičnoj prijavi Slavena Raguža. Suljagić i Bajrović ocjenjuju neosnovanom prijavu, a poziv SIPA-e po nalogu Tužilaštva BiH kao pokušaje ušutkivanja.

“Dobrodošli u Sjevernu Koreju. Svi građani BiH treba da znaju da se mene tereti, nemojte se smijati, što sam tvitao - Azra Zornić je moj lični heroj”, kazao je Bajrović.

Njegov advokat Alen Nakić ne dvoji ni najmanje da će optužnica biti – ali ne iz razloga koji imaju u vidu odredbe Zakona o krivičnom postupku BiH nego iz nekih sasvim drugih razloga.

“Sama krivična prijava je u potpunosti neutemeljena, neosnovana. Predstavlja jedan ne samo pravni već i društveni i moralni apsurd. S obzirom na neosnovanost, apsurdnost i, rekao bih, odluku dostojnu prezira da se otvori istraga po takvoj prijavi, gospodin Suljagić danas nije želio ni na koji način se izjašnjavati i odgovarati na pitanja”, izjavio je Senad Pećanin, advokat Emira Suljagića.

Inače, krivična prijava, za isto krivično djelo, tereti i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

federalna.ba

Reuf Bajrović Emir Suljagić Bakir Izetbegović saslušanje
Emir Suljagić Bratunac počast Delegacija EU u BiH
0 16.07.2024 17:45
Bakir Izetbegović Memorijalni centar Potočari porodice
0 11.07.2024 10:53
Srebrenica komemoracija Emir Suljagić
0 10.07.2024 12:22
Emir Suljagić
0 19.06.2024 16:49