videoprilog Amera Ahmića (Federacija danas)

Upoznajte najbržu djevojku u BiH

Bili smo na treningu jedne od najperspektivnijih bh. atletičarki Ajle Reizbegović.

Osvajanjem titule dvoranskog državnog prvaka na 60 metara, Ajla je postigla najbolji rezultat karijere - 7:86 i najavila u budućnosti nove rekorde.

- Imala sam iza sebe tri trke, taj rezultat sam ostvarila na trećoj. U Beogradu smo bili na sedmicu prije državnog prvenstva. Tu sam imala mali kiks, prestup. Greška se ispravila i ovdje je još bolje ispalo, gdje je i naša raja i porodica i sve. Uglavnom, sve se poklopilo onako kako smo planirali. Naravno, ovo je tek početak. Za četiri i po mjeseca smo oborili državni rekord i 100% vam garantujem da nas čeka još toga - poručuje Ajla, koja je članica Atletskog kluba Sarajevo.

- Osjetili smo kroz trenažni proces da Ajla može oboriti državni rekord. Nažalost, u prvom i drugom takmičenju to nam se nije ostvarilo, ali jeste na državnom prvenstvu, kada su svi klubovi tu. Obećavam da nećemo stati na tome. Ajla će se i na 100 i 200 metara takmičiti i bit će nam cilj da i tu oborimo državni rekord - ističe Muhamed Fisović, trener AK Sarajevo.

Atletski klub Sarajevo egzistira već sedmu deceniju, a posljednih nekoliko godina trenažni proces se odvija na više lokacija glavnog grada Bosne i Hercegovine.

- Atletski klub Sarajevo je osnovan 1947. godine. Na području općine Hadžići startali smo 2013. i za ovih sedam-osam godina već smo pokazali da ozbiljno radimo i da smo veliko pojačanje Atletskom klubu Sarajevo i da predstavljamo bordo dres - navodi Fisović.

Mladoj atletičarki i aktuelnoj državnoj prvakinji na 60 metara kraljica sportova veliki je izazov, ali i vodilja u životu.

- Meni je atletika donijela mnogo: razna prijateljstva, odgoj, lijep fizički izgled pored rezultata i uspjeha - naglašava Ajla.

Ovaj državni rekord mladoj takmičarki Atletskog kluba Sarajevo Ajli Reizbegović bio je i ulazna karta za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

federalna.ba

Ajla Reizbegović AK Sarajevo atletika