Asocijacija Mostovi prijateljstva BiH sa partnerima organizovala manifestaciju u Kupresu

Asocijacija Mostovi prijateljstva Bosne i Hercegovine realizovala je još jednu uspješnu posjetu povratničkom naselju u BiH.

U nedjelju su posjetili Kupres zajedno sa partnerima, folklornim ansamblom i narodnim orkestrom KUD Željezara Zenica, gdje su se družili sa povratnicima.

Domaćin je bio džemat Kupres na čijem je čelu efendija Fahrudin Makić, a organizatori uspješne manifestacije su bili osim Mostova prijateljstva BiH, džemata Kupres, i Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Bugojno i Mreža mladih MIZ Bugojno.

"Veoma smo toplo dočekani u Kupresu u koji po riječima našeg domaćina u ovakvom formatu i organizaciji nije posjetio niko desetinama godina", navode iz Asocijacije Mostovi prijateljstva.

Podsjetili su da su Mostovi prijateljstva BiH organizacija koja je posjetila više od 40 povratničkih naselja širom BiH.

"Organizovali smo kulturno-umjetničke programe, lutkarske predstave, iftare, protokole sa gostima iz prijateljskih država. Mnogo toga smo do sada realizovali i nismo se umorili. Nastavljamo naša putovanja po BiH i posjećujemo heroje BiH - povratnike", navode iz asocijacije i dodaju da se projekat koji realizuju godinama zove "Obnovimo Mostove prijateljstva BiH - posjeta povratničkom naseljima".

Naglasili su da im je veoma drago što su program upriličen u nedjelju svojim prisustvom u velikom broju podržali stanovnici Kupresa bošnjačke i hrvatske nacionalnosti.

Na manifestaciji je osim stanovnika Kupresa bilo prisutnih i iz Livna, Glamoča i Bugojna.

"Program koji smo pripremili zahvaljujući članovima KUD Željezara Zenica imao je sadržajan program sa folklornim igrama naroda BiH, uz veliki broj sevdalinki i narodnih pjesama koje je vrhunski izveo poznati interpretator Dževad Mustafić", navode iz asocijacije i dodaju da je Narodni orkestar KUD Željezara Zenica dodatno uljepšao prelijepu atmosferu u Kupresu.

Zahvalni su prijateljima koji su podržali posjetu i organizaciju kulturno-umjetničkog programa, te Federalnom ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica koji je podržao posjetu.

Dodaju da će u sljedećim mjesecima nastaviti posjete povratničkim naseljima i organizovati programe sa kojim žele iskazati poštovanje i obećanje da ih nikada neće zaboraviti.

federalna.ba/AA

Asocijacija Mostovi prijateljstva povratnička naselja Kupres
Ski alka Kupres Zlatko Ugrin
0 03.02.2024 17:09
Kupres ski sezona Adria-ski Čajuša
0 13.01.2024 13:19
Livno Tomislavgrad Kupres Nova godina
0 30.12.2023 15:44
Kupres snijeg skijaška sezona
0 24.11.2023 11:06
Kupres spomenik koscu
0 07.11.2023 17:26