Alec Baldwin će biti ponovo optužen za ubistvo iz nehata
(Izvor: EPA-EFE/JASON SZENES)

Alec Baldwin će biti ponovo optužen za ubistvo iz nehata

Tužitelji Novog Meksika namjeravaju ponovno optužiti glumca Aleca Baldwina za ubistvo iz nehata u vezi s kobnom pucnjavom na snimanju filma Rust 2021., izvijestio je u utorak NBC News pozivajući se na dva izvora upoznata s tim pitanjem.

Baldwinov slučaj bit će izveden pred veliku porotu sredinom novembra, dodaje se u izvještaju. Kari Morrissey, posebna tužiteljica na slučaju, i odvjetnik koji zastupa Baldwina nisu odmah odgovorili na zahtjev Reutersa za komentarom.

Baldwin je prvobitno optužen za nenamjerno ubistvo zbog smrti snimateljice Halyne Hutchins u oktobru 2021. Umrla je kada je Baldwin na probi ispalio pravi metak koji je prošao kroz njeno tijelo i ranio režisrea Joela Souzu. Baldwin je rekao da nije odgovoran za smrt Hutchinsove i da nije povukao okidač.

Tužitelji su u aprilu odbacili optužbe protiv Baldwina nakon što su se pojavili novi dokazi da je pištolj koji je koristio možda modificiran, omogućujući mu da puca bez povlačenja okidača.

Morrissey je u to vrijeme rekao da će ponovno optužiti Baldwina ako nova testiranja pištolja pokažu da radi.

Naknadno testiranje pištolja od strane nezavisnog stručnjaka pokazalo je da pištolj ne bi mogao opaliti ako se ne povuče okidač, potvrđujući prethodna FBI-eva testiranja reprodukcijskog dugog revolvera Colt .45.

federalna.ba/Reuters

Alec Baldwin optužbe ubistvo iz nehata