Alcaraz: Povreda nije toliko ozbiljna
(Izvor: EPA-EFE/ANTONIO LACERDA)

Alcaraz: Povreda nije toliko ozbiljna

Španski teniser Carlos Alcaraz rekao je danas da nije ozbiljnije povređen, uprkos tome što je zbog povrede desnog skočnog zgloba morao da preda meč prvog kola na turniru u Rio de Janeiru. Alcaraz je noćas poslije samo dva gema pri rezultatu 1:1 morao da preda meč prvog kola Brazilcu Thiagu Monteiru.

Španski teniser je izvrnuo zglob u prvom gemu poslije samo dva poena. Dobio je ljekarsku pomoć i napravio brake, a nakon što je Monteiro vratio brake, Alcaraz je predao meč.

Alcaraz je rekao da povreda nije toliko ozbiljna. "Ovakve stvari se dešavaju, čak i više na šljaci. To nije bio problem terena, povrijedio sam se kada sam promijenio pravac. To se događa na ovakvoj vrsti podloge", naveo je on.

Alcaraz je dodao da osjeća bol dok hoda i da će u toku dana obaviti preglede skenerom. "Vratio sam se na teren da vidim da li mogu da nastavim. Razgovarao sam sa fizioterapeutom na terenu i odlučili smo da nastavim kako bih vidio da li će biti bolje. To se nije dogodilo, pa smo izabrali da budemo pažljivi i da predam meč iz predostrožnosti", rekao je on.

Monteiro je rekao da je čudno proći dalje poslije malo vremena na terenu protiv Alcaraza. "Na terenu nije izgledalo toliko ozbiljno, ali kada sam vidio snimak na velikom ekranu, to je bilo ozbiljno izvrtanje zgloba. Sada mogu samo da navijam da se oporavi, on je velika zvijezda, dominantan igrač nove generacije", rekao je brazilski teniser.

Alcaraz je prošle godine bio finalista, a 2022. godine osvojio je turnir u Rio de Janeiru.

federalna.ba/Beta

Carlos Alcaraz povreda
Novak Đoković Carlos Alcaraz Wimbledon
0 12.07.2024 23:00
Carlos Alcaraz Wimbledon
0 03.07.2024 20:11
Roland Garros Carlos Alcaraz
0 09.06.2024 19:43