Ahmedhodžić: Očekuju nas zahtjevne utakmice
(Izvor: reprezentacija.ba)

Ahmedhodžić: Očekuju nas zahtjevne utakmice

Nakon odlične sezone u klubu Sheffield Unitedu, sa kojim je ostvario plasman u Premijer ligu Engleske, Anel Ahmedhodžić je u odličnom raspoloženju došao na okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja se od jučer priprema u Zenici za susrete kvalifikacija za EURO 2024. protiv Portugala i Luksemburga.

Ovaj defanzivac je zadovoljan svojom formom i ističe da bh. tim može ostvariti dobre rezultate u junskim kvalifikacionim mečevima.

- Nismo imali niti jednu utakmicu od 8. maja, to je mjesec dana, ali sam sam trenirao u teretani. Imam dobar osjećaj da mogu trenirati sa ekipom i da se spremamo za prvu utakmicu protiv Portugala - kazao je Ahmedhodžić.

Očekuje teške utakmice sa oba protivnika. 

- Prvo igramo protiv Portugala, bit će veći pritisak na njima nego na nama i to moramo iskoristiti. Odradit ćemo dovoljan broj treninga da se spremamo baš za tu utakmicu, a poslije toga ćemo se spremati za Luksemburg. To je baš teška utakmica i moramo biti 100 posto spremni za taj duel - kazao je Ahmedhodžić za službeni stranicu Nogometnog saveza BiH.

federalna.ba/Fena

Anel Ahmedhodžić
Anel Ahmedhodžić reprezentacija BiH
0 06.09.2023 21:58
Anel Ahmedhodžić
0 06.09.2023 16:04